Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Главната улица на Братаница, където е блъснато момчето, е част от републиканската пътна мрежа
Главната улица на Братаница, където е блъснато момчето, е част от републиканската пътна мрежа

15-годишното момче, което на 1 октомври беше блъснато от кола на главната улица на пазарджишкото село Братаница, е починало, съобщи директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Вследствие на катастрофата тинейджърът е бил с тежка черепно-мозъчна травма и въпреки усилията на лекарите е издъхнал в реанимацията на болницата. Момчето беше пометено от автомобил " Форд", управляван от 26-годишен мъж от съседното село Ветрен дол, докато пресичало главната улица на селото. Водачът беше тестван за употреба на алкохол и наркотици, но резултатите бяха отрицателни. Той е на свобода.

Главната улица на Братаница е част от републиканската пътна мрежа, която свързва Пазарджик с Велинград. Жителите на селото от години настояват на улицата да бъдат поставени легнали полицаи, за да бъде намалена скоростта на автомобилите, която редовно се надвишава, но получат отказ от институциите. След инцидента на 1 октомври започна подписка за обезопасяването на пътния участък, преминаващ през селото. В Братаница предлагат на главната им улица да бъдат поставени пътни камери, които да респектират шофьорите.