Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Евгени Цветков
СНИМКИ: Евгени Цветков

Единствените ми претенции към строителните компании са били качество и срок на изпълнение. Затова съм възложил на шефа на АПИ Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес да извади "Джи Пи груп" от конкурсите с европейско или държавно финансиране.  Това заяви в мулдавския манастир "Св. Петка" премиерът Бойко Борисов. 

Той добави, че докато към фирмата има подозрения за нарушения, тя не трябва да участва в проекти с европари. 

"Проверки ще има навсякъде. Ако някой си бърка асфалта не така както трябва, а има фирми за надзор и компетентни органи, и те са го проспали, прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора", отсече премиерът. 

По думите му неговата политическа воля стига до там, всеки, който е заподозрян и срещу него тече разследване, да бъде изваден от конкурсите. 

Премиерът обеща на пловдивския митрополит Николай, че следващата сряда ще предложи на министерския съвет да бъдат отпуснати 600 хил. лева за духовната семинария в града.

Отделно около 3 млн лева поетапно ще дава кабинетът за цялостното възстановяване на мулдавския манастир. В сумата се включва прокарване на водопровод към обителта и реконструкция на пътя до нея. 

СНИМКИ: Евгени Цветков
СНИМКИ: Евгени Цветков