Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Росен Моллов
СНИМКИ: Росен Моллов

Русенският катедрален храм „Света Троица” не успя да побере стотиците граждани и гости, които дойдоха да се сбогуват с убитата Виктория Маринова и да я изпратят в последния й път.

Старата църква, която се намира в подземие, бързо се напълни с желаещите да се поклонят пред тленните останки на красивата бизнесдама. Много от другите останаха на стълбите, а опашката чакаше и пред храма, за да поднесе цвете пред тленните останки на убитата телевизионна водеща. Църквата бе пълна с цветя, аранжирани по различен начин. Капакът на ковчега на Виктория също бе обсипан с цветя, поставени още преди да започне ритуалът.

Отначало в храма влязоха само роднини и познати на опечаленото семейство. Те се сбогуваха с Вики и й поднесоха цвете при отворен ковчег. Едва след това, по знак на бившия съпруг на Виктория Свилен Максимов, обсипаният с цветя капак бе затворен и в църквата бяха допуснати и останалите граждани.

Сред тях бе кметът на Русе Пламен Стоилов, който първи поднесе съболезнованията си на семейството, както и много известни русенци, дошли да изпратят Виктория в последния й път. Имаше и възрастни, но и много млади хора, дошли да изкажат мъката си пред останките на зверски убитата журналистка. Церемонията мина при огромно медийно присъствие. Освен местни журналисти и представителите на националните телевизии, имаше пратеници на световни информационни агенции като „Ройтерс”, които също отразяваха погребението на убитата телевизионна водеща.