Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За 15 ч. днес съдия Елена Захова насрочи ново заседание по повод на искането на защитата да освободи от затвора полицая Никола Ерелийски. 

В продължение на 7 години той се укриваше от съдебно производство, за да не излежи 2 години в затвора заради убит от него таксиметров шофьор на 30-ти август 2009 г. в Пловдив. 

Според прокурор Георги Пенев Ерелийски е задържан на 17 август тази година във Великобритания и в момента на залавянето му давността на присъдата не е изтекла. Адвокат Катина Бончева пледира, че наказанието се изтърпява от момента, когато Ерелийски е преведен в пловдивския затвор на 1 октомври , а тогава давността вече е изтекла. 

Всички искаме присъдите да се изпълняват, но това не може да става при нарушаване на Наказателния кодекс и Конвенцията за защита права на човека, посочи защитата. Тя е категорична, че давността е приключила на 22 септември тази година. След тайно съвещание съдия Захова отрече, че делото не е изяснено и отмени провелите се преди това съдебни прения.

Тя е категорична че прокуратурата не е доставила никакви доказателства, че задържането на Никола Ерелийски е станало по силата на европейска заповед от 26 март т.г. 

Захова насрочи второто заседание от 15 ч. Самият Ерелийски промълви с половин уста, че съжалява за случилото се.