Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

За никой не е тайна, че мобилните устройства буквално завладяха света в последните години. Благодарение на новите технологии, които напредват с невиждана скорост, много неща вече са достъпни чрез така наречените смартфони и таблети. В това число влизат и така любимите на мнозина игри, които вече са неизменна част от мобилните устройства.

Всъщност, възхода на мобилните игри не е никак малък. Нека си припомним, че тази година Google инвестира $120 милиона в Китайска платформа за мобилни игри с цел нейното популяризиране на международната сцена. Инвестирането на такава сума в платформа за електронни спортове и мобилни игри от страна на гигант, като Google е ясен знак за още по-нарастващата значимост на този дял от мобилните устройства.

Разбира се, с масовото навлизане на мобилни устройства в нашия живот е съвсем логично да очакваме те стават все по-функционални и полезни за нас. Едва ли някой си е представял, че един ден мобилните игри ще добият такъв авторитет и популярност, имайки предвид с какви технически характеристики бяха мобилните телефони само допреди десетина години.

И тъй, като гейминг индустрията е дейвствително огромна, а хората обожават да играят, вероятно няма да сте шокирани да научите, че мобилните игри са генерирали 30,3 милиярда долара приходи през 2015-та година. Това наистина е повече от впечатляващ резултат и истинска атестация за реалното състояние и прогрес на мобилните игри.

Макар и те да имат своята специфика от гледна точка на липса на клавиатура, мишка и доста по-малкия екран в сравнение със своите настолни братовчеди, то игрите за мобилни устройства съумяват да предоставят доза бързо развлечение, когато и където да е това. Всъщност това е и основния чар на този вид игри, особено съпоставени с компютърните такива - възможността да изиграете една бърза игра на телефона, докато сте в метрото например.

Но с все по-осезаемото навлизане на мобилните игри, станахме свидетели на възраждането на някои класики от близкото минало, но в нови 'мобилни' одежди. Става дума за игри от ранга на Doom, Wolfenstein и Metal Gear, за които безброй геймъри по света си спомнят с умиление от златните години на настолните компютри, които в днешно време имат огромна конкунренция пред себе си в лицето на мобилните устройства.

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

От друга страна пък мобилните игри помогнаха и на класики от други жанрове, като легендарната игра Блекджек например, която се радва на завиден интерес, след като вече всеки може да я играе онлайн от своето мобилно устройство. Изобщо, можем смело да кажем, че макар и да промениха до голяма степен облика на някои игри, мобилните устройства съумяха да върнат някои любими заглавия обратно от пепелта.

Това няма как да не радва милионите геймъри по света и хората, които обичат игрите, като цяло. Носталгията, която носи играта на класики, като Блекджек например, от удобството на вашия смартфон или таблет е нещо, което няма как да не се радва на особено внимание. В този ред на мисли, определено може да се каже, че мобилните игри се разрастват с неимоверни темпове.

Предстои да разберем докъде ще стигне прогреса на този тип игри и до колко те наистина ще се разрастнат. Но предвид репутацията и почитателите, които имат класическите заглавия, можем да сме сигурни, че за в бъдеше ше виждаме още такива, пременени в нови дрехи, които да са в тон с мобилната действителност на новите устройства.