Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

. Почти 10 000 русенци се събраха в понеделник вечерта пред Паметника на свободата в центъра на града.  СНИМКИ: Росен Моллов
. Почти 10 000 русенци се събраха в понеделник вечерта пред Паметника на свободата в центъра на града. СНИМКИ: Росен Моллов

Откриха горещ телефон за сигнали заради убийството на тв водещата от Русе

Във връзка с разследването на убийството на 30-годишната Виктория Маринова, ОДМВР – Русе обяви телефон за сигнали от граждани, съобщиха от полицията в дунавския град. Хората, които разполагат с информация, касаеща извършеното тежко криминално престъпление, могат да позвънят на телефон: 0889 562407. Полицията усилено работи по случая, районът на местопрестъплението все още е отцепен, криминалистите са били на терена и през нощта, обясниха от МВР-Русе. Това на практика прави невъзможно изпълнението на идеята на някои русенци, които, водени от желанието да подпомогнат полицията в разследването, смятаха да извършат допълнително претърсване на района, където бе извършено зверското убийство. Целта бе да се издирят евентуално пропуснати при извършения от полицията оглед следи или улики, които биха могли да подпомогнат разследването.

Трагедията на младата красива бизнесдама Виктория Маринова покърти Русе. Почти 10 000 русенци се събраха в понеделник вечерта пред Паметника на свободата в центъра на града. Те запалиха свещички по монумента пред поставената на него снимка на Вики и застанаха на мълчаливо бдение. Нещастието на 30-годишната жена сплоти хората от дунавския град. Организатори на бдението бяха членове на бизнесклуб BNI Prista, в който е членувала и убитата Виктория. В памет на Вики вече се организира и бдение до Кръговото движение пред ГКПП „Дунав мост” във вторник вечерта, под мотото „Да се поклоним пред убитата журналистка”.

В същото време, на сайта на телевизия TVN бе издигнат призив към русенци да проявят търпение, да изчакат резултатите от разследването и да не пречат на работата на полицията „От името на семейството на Виктория и на нейните колеги Ви умоляваме да имате още малко търпение. Вярваме, че полицията е на финалната права да разкрие извършителя. Молим Ви, не прибягвайте до никакви крайни мерки!!! Така няма да помогнем, а напротив. Ще има време за гняв! Просто нека не е днес! Във връзка с анонсирания в социалните мрежи протест с блокиране на движението в района на Дунав мост тази вечер в 19 часа, заявяваме, че сме категорично против подобни действия! Едва ли и Виктория би желала подобно нещо!”