Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган  СНИМКА: Ройтерс
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Ройтерс

Демокрацията не е възможна с медии, е заявил днес президентът Реджеп Тайип Ердоган, изтъквайки, че дори най-силните страни в днешния свят се управляват от медиите, както са показали последните му пътувания в САЩ и Германия, съобщава в."Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА. 

Видях, че тези големи страни се управляват от медиите, а не от техните лидери. Защото, винаги когато говорех с тях, те казваха: "Нашите медии казват това, нашите медии пишат това". И аз им казах: Просто забравете медиите, кажете ми какво казва вашият народ, заяви Ердоган днес в реч в Анкара по повод началото на новата академична година.

Международните медии, особено американски и европейски медии, отдавна критикуват турското правителство за натиска върху медии и журналисти в Турция, отбелязва вестникът.

В миналото турските медии управляваха Турция, представяйки се като четвърта сила, но това, от което се вълнува правителството е самият народ, каза Ердоган.

Това, което е важно за нас, е как нашият народ ни оценява. Демокрацията получава своята сила от народа. Има демокрация, ако има народ. Демокрацията не е възможна с медии, изтъкна Ердоган.

Спирайки се на растящата кампания за опетняване, водена от чужди медии и академични среди срещу Турция, на фона на усилията на Анкара за преодоляване на икономическите сътресения и за борба срещу терористични организации, Ердоган призова представителите на турските академични среди да окажат подкрепа на правителството за противодействие на тази кампания.

Има толкова много погрешна информация срещу нас в западните медии. Ние трябва да работим, за да ги коригираме. Ние се нуждаем от подкрепа от нашите учени в това, което аз наричам национална кампания срещу всичко това, посочи турският президент.

Те могат да подкрепят тази борба като обясняват истината за нашата страна, изтъкна Ердоган.