Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Вучич и Владимир Путин  СНИМКА: Ройтерс
Александър Вучич и Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес в Москва, че е удовлетворен от резултатите от днешната среща с руския лидер Владимир Путин в Кремъл, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Получихме всичко, което поискахме. Договорихме се за всичко", каза Вучич за руската агенция след среща на четири очи с Путин, отговаряйки на въпрос дали са били съгласувани някакви съвместни действия на международната арена в подкрепа на териториалната цялост на Сърбия и разрешаването на косовския въпрос.

Сръбският президент каза, че не може публично да съобщи подробности. Той посочи, че е очаквал от срещата само едно - подкрепа за Сърбия, и е много доволен от отговора на Путин.

Вучич заяви, че цени високо сътрудничеството между Москва и Белград на международната арена и очаква, че двете страни ще задълбочат сътрудничеството си и в икономиката.

"Много конкретни въпроси разрешихме днес, надявам се на скорошна среща с Путин в Белград", каза още сръбският президент.

По-рано Вучич заяви, че на срещата с Путин смята да повдигне въпроса за ситуацията в Косово и да помоли руския лидер за подкрепа. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков от своя страна каза пред журналисти, че тази среща е планирана преди няколко месеца и не е свързана с нарастването на напрежението между Белград и Прищина. Той обаче подчерта, че темата за "растящото напрежение" на Балканите ще бъде включена в дневния ред на срещата на двамата президенти.