Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джордже Михалевич и Наталия Гуркова СНИМКА: фейсбук
Джордже Михалевич и Наталия Гуркова СНИМКА: фейсбук

Тази седмица в Йоханесбург, Южна Африка, публично беше разстрелян съпругът на „Мис България” Наталия Гуркова – Джордже Михалевич.

Джордже Михалевич или Джордж Холивуд, както го наричат приятелите му заради чара и страстта му към лъскавия живот е черногорски бизнесмен, за чийто бизнес през годините има много съмнения за връзки с подземния свят. На светло е търговията с диаманти и имоти, а в тъмната част е връзката му с чешкия мафиот Радован Крейчир.

У нас Михалевич стана известен след пищната си сватба с Наталия Гуркова – „Мис България” 1998 г. Двамата имат две деца. Преди пет години Гуркова напусна Южна Африка и се върна с децата си у нас.

Във вторник Михалевич беше разстрелян в колата си на светофар от двама мотористи. Първа за убийството му съобщи водещата разследваща журналистка в Южна Африка – Манди Уинър.

"Срещнах се с него около 2012-2013 г. По времето имаше бизнес в Сандтън в Йоханесбург, което е главният бизнес район в града. Купуваше златни бижута или диаманти и ги препродаваше. Поисках да се срещнем, защото по това времето работеше с известен чешки беглец, който беше дошъл в Южна Африка – Радован Крейчир, въвлечен в поредица криминални случаи в Южна Африка", разказва пред Би Ти Ви репортерката.

"По същото време един от близките му приятели, Крис Куремитис, известен като Мистър Биг, бе убит при покушение на сватба, по много подобен начин – мъже на мотор наближили, той бил в луксозен автомобил, убили го и му откраднали часовника. Исках да говоря с Джордже Михалевич. Той беше много чаровен. Беше много приветлив, дружелюбен, чаровен мъж. Беше много от типа изкусни мъже, винаги добре изглеждащ, но беше много дружелюбен и открит за бизнеса си. Настояваше, че не е замесен в каквито и да било криминални дейности. Говорихме за обвиненията срещу убития му приятел, както и за отношенията му с Радован Крейчир". 

"Има много различни истории за това с какво се е занимавал. Някои са твърдения – например един от съдебните следователи в Южна Африка, разследвал подземния свят, казва, че Михалевич е изкупувал крадени вещи, купувал Ролекси и скъпи часовници, откраднати при отвличания или кражби на автомобили, или при влизания с взлом в домове. Това е едно от обвиненията, че се е занимавал с престъпни деяния.

Имаше обвинения също така за пране на пари, в един момент беше арестуван за укриване на данъци в размер на 30 млн. южноафрикански ранда или около 3 млн. долара. Това е още едно обвинение, но важното е, че всъщност никога не е бил осъждан за каквото и да било. Имаше много обвинения, но бяха оттегляни и никога не е осъждан за нищо", разказва за дейността му репортерката.