Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вежди Рашидов даде за Би Ти Ви интервю на тема положението в България.
Вежди Рашидов даде за Би Ти Ви интервю на тема положението в България.

Вместо да се влошава, положението става безнадеждно.  С тази народна мъдрост започна Вежди Рашидов разговора си в студиото на Би Ти Ви.

Запитан за оставките на тримата министри, той отговори, че те са достойни и качествени хора, но е право на премиера на реши с кого ще работи. "Нещата не трябва да истеризират, а да се види как да бъдем полезни на хората", убеден е той.

Според него е нормално да има противоречия в една коалиция, затова първото правителство на Бойко Борисов е било най-силно. "Обществото клати държавата, сами си клатим лодката и е така, когато държавата минава на магистрално управление. Научихме се за всичко да викаме "Оставка". Даде пример с работниците от завода в Карнобат, който е частен.

Рашидов нарече предложенията на БСП "неадекватни". "Те отдавна разрушиха понятието опозиция. Няма опозиция и правителството може да изкара и 20 г.", заяви той. "Не може когато кихне някой от управляващите да се вика оставка, а в същото време да се снимаш с мъката на хората", допълни той. Според него ДПС се държи като по-разумна опозиция, а БСП просто се държи лошо. Той коментира, че Доган никога не е излизал от политиката и, ако за някои е почетен председател на ДПС, то за неговите симпатизанти е "Командира". Работи си добре, влияе на политиката с разум", коментира бившият министър на културата. Отказа обаче да прави предположение за какво е била срещата на Доган с американския посланик.

Рашидов определи отношенията между България и Турция като изключително добри в момента. В събота заминава за Истанбул, където ще бъде отбелязана 120-годишнината на Желязната църква, която вече се е превърнала в културна забележителност.