Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В квартала бездомните кучета са вече рядкост. Появиха се скитащите котки - бездомни, мазетни или нискоетажни. Ловуват дребни птички, гълъби и катерички. Това се вижда и има хора, за които е любопитно.

Разкаваха ми, че в Австралия котките могат да бъдат домашен любимец, само ако не напускат жилището или са в недостъпно за птици места. В Австралия били застрашени редки видове птици, постоянна жертва на котешки лов...

У нас някаква институция или НПО обявила, че нямаме бездомни и скитащи котки. Не зная. Може, в учреждението или НеПеОто да е така.

Предвиждам: бездомните кучета окончателно да изчезнат до 2025 г.; ще последва бум на бездомните котки (около 2025); в Сф я ще има я няма да има - дребни птици, гълъби, нашенските катерици и прилепи. Тогава ще се отвори нишата на едрите плъхове, гризачи и различните видове врани, гарги и свраки. Кметските избори след 2030 г. ще бъдат печелени от кандидати обещаващи да се преборят с плъховете и съселите. Ще възникне фирма, филиал на "Лавка", лепеща прегризани медни и оптични кабели.

Промените в климата ще подпомагат тези процеси.

Около 2030 година едрите плъхове (между 10-30 кгр), големите сиви катерици и лисиците (избягали от ВлБр след Брегзит) ще станат господари в жилищната среда. Заедно с тях ще вървят техните врагове и паразити. От въшките и бълхите до големите змии. Между 2030-35 година в язовир Искър ще беше заловена голяма анаконда. Бойко Борисов ще отиде да я разгледа.

Не по-късно от 2030 около Пловдив ще бъде открита ферма за индустриално отглеждане на плъхове. В София китайци ще създадат ресторант, където ще се сервират печени, пълнени и т.н. плъхове. Върхът на менюто ще бъде плъхова кавърма. По БНТ Кошлуков ще открие кулинарното предаване - "Плъхът като традиционно българско ястие".

На основата на палмовото масло и киселото мляко ще бъде създадена храна отровна за плъховете и полезна за човека. Откривателят ще бъде българин и ще получи Нобелова награда.

В ловно-рибарския съюз ще бъде създадена Първа плъхова ловна дружинка. Ше ловуват по градовете с въздушни пушки с отровни съчми...

Тогава (ще бъде около 2040 година) ще ви припомня във Фейсбук, че борбата с бездомните кучета, трябва да се води разумно като се прави сметка за какви животни и птици се отварят ниши.