Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов  Кадър: Би Ти Ви
Красимир Каракачанов Кадър: Би Ти Ви

Не бих искал да наричам диалога между Борисов и Радев война, по-скоро е излишна конфронтация. Президентът твърди, че указът за освобождаване на Младен Маринов не е съгласуван с него. Тук не става въпрос за назначаване, а за освобождаване. Съгласува се указ за назначение. Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Не виждам какво има да се съгласува, проектът е издържан юридически. Народното събрание преценява дали въпросният човек ще бъде избран за министър. Ако един висш полицай пожелае да бъде освободен, какво може да го спре. Смятам, че някой е заблудил президента в този случай, коментира Каракачанов.

Аз говоря за логика. Смятам, че не е нормално подобен формален акт да бъде повод за такава драма между институциите. Тук не виждам логика. Българският политически живот 28 години е алогичен, затова в момента сме по-зле от Албания. Там има логика на развитие, у нас всичко е на принципа на конфронтацията и на принципа да прецакаш другия, каза още той.

Аз няма да вляза в подобна институционална война, на 53 години съм. Политическият елит 28 години без логика създава една практика, която не можем да наречем в никакъв случай полезна за държавността. Ако утре няма указ, няма как да бъде гласуван министерският пост на Маринов. Стига с тези войни, 28 години воюване помежду си. Никой не спечели от тези войни, допълни той.

Трудно се справя политик в системата на МВР. За половин мандат, докато навлезеш, трябва да си ходиш. Мисля, че кандидатурата на Маринов е добра - той е минал по цялата стълбичка. Имам и лично впечатление за него. Познавам го и от двете страни на барикадата, знам начина му на мислене, допълни той. 

За последните 40 дни не са допуснати 232 нелегални мигранти на границата при Малко Търново. Забелязва се, че част от полицаите на турска територия, които спираха мигрантите, са се оттеглили. Затова ние трябва да вземем съответните мерки. Аз съм доволен от това, което правят на терен момчетата, вчера бях на проверка. МВР и Министерството на отбраната се държат като български пазители на границата, оградата е наред. Проблеми има, те са свързани с недостига на техника, оборудване за нощно виждане, например. Тази сутрин разговарях с премиера, новата доставка от около 150 джипа - от нея да бъде отделена част за специалните части, каза още Каракачанов.