Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Банда набирала мулета гълтачи да пренасят между 80 и 100 капсули с кокаин от Доминикана до Стара Загора. Наркотикът се  разпространявал в Габрово, Бургас и Унгария Даниела Начева СНИМКА: Благой Кирилов

Четирима души, сред които и жена, набирали социално слаби да пренасят кокаин от Доминикана до България чрез поглъщане на капсули, съобщи шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева. Така наречените мулета били пращани в Букурещ, откъдето летели за Доминикана.

Там ги настанявали в хотели и ги карали да поглъщат между 80 и 100 капсули с кокаин. Дрогата била около 13 грама в капсула.

След това мулетата се връщали обратно в Букурещ и оттам в Стара Загора, където изхвърляли от тялото си кокаина. Той се разпространявал на едро в Габрово, Бургас, Стара Загора и Унгария.

Мулетата били ползвани няколко пъти за трафик на дрогата. На 15 септември обаче на едно от мулетата му прилошало в Португалия.

Тогава агенти на ДЕА го задържали и установили, че то е погълнало 99 капсули кокаин.

За лидер на бандата е сочен мъж от Стара Загора с криминални прояви. Другите от групата също са познати на МВР. Един от тях е регистриран за убийство, а други са осъждани за трафик на дрога.

Четете още:

Топшпионин ли е била Маргарита Занеф, която дари 1,8 млн. лв. на Националната галерия?

3 дни преди разстрела Венета хванала в изневяра тройния убиец Иван