Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Община Русе
СНИМКА: Община Русе

Охранителните камери на Община Русе са заснели поредната вандалска проява, извършена от група тийнейджъри в понеделник вечерта в подлеза на Кръговото кръстовище при бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“, алармират от градската управа. Вижда се как извършителите драскат по една от стените на построения наскоро подлез.

Тяхната самоличност предстои да бъде установена от органите на реда, уточниха от Община Русе. Това е трета поредна вандалска проява, свързана с драскане по стените в рамките на седмица. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов редовно сезира писмено институциите, които отговарят за реда и сигурността в града - Областна дирекция на МВР и Първо и Второ РПУ, с цел установяване на нарушителите и предотвратяване на подобни прояви.

От Община Русе настояват за налагане на наказания за родителите на извършителите, както и за поемане на финансова отговорност, спрямо нанесените щети. Извършителите на предишните вандалски прояви са вече разкрити и те ще поемат пълна отговорност за действията си, съобщават от администрацията на Пламен Стоилов.

Община Русе за пореден път отправи апел към гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл – [email protected] или на тел. 112. Призовават се гражданите, които разпознават извършителите от охранителните камери, да се обадят на Областна дирекция на МВР – Русе на тел. 082/ 882 91 или на СЗ „КООРС“ на тел. 0882 898 367. Анонимността на свидетелите е гарантирана.

СНИМКА: Община Русе