Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГРИЖА: “Левски” не успя да опази от пиянски скандали най-ценната си инвестиция - Гара Дембеле.
ГРИЖА: “Левски” не успя да опази от пиянски скандали най-ценната си инвестиция - Гара Дембеле.

 

Суперзвездата на "Левски" Гара Дембеле ще бъде пуснат на промоционална цена от 1,5 млн. евро. Решението е обмисляно от собственика на клуба Тодор Батков.
Столичният адвокат се хванал за главата, след като неговият любимец беше хванат да кара пиян и с фалшива шофьорска книжка. Според законите на България африканецът може да бъде вкаран в затвора за манипулация на официални документи.

"Сега е най-удобният момент за пласиране на Дембеле - коментираха от "Герена". - Г-н Батков си е направил отлично сметката. Той знае, че Гара е много рисков."
Треньорът на "сините" Ясен Петров не останал доволен от намеренията на собственика. Наставникът бил уверен, че на мястото на Дембеле ще бъде привлечен равностоен заместник. Спортно-техническият директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо подкрепил решението на Батков. Легендата на "сините" е твърдо против пиянските изцепки на футболистите. Той лично извади от първия отбор най-добрия защитник Шакиб Бензукан.

Преди два месеца мароканецът изпусна поредната тренировка на "сините", след като не успя да се възстанови от нощните алкохолни подвизи.

"Зимният трансферен прозорец е идеалният момент да бъде пласиран Гара Дембеле - добави източникът на "168 часа". - Цената от 1,5 млн. евро е доста ниска, но за сметка на това бъдещият купувач трябва да се ангажира с процент от следващ трансфер. "Левски" приключва участието си в европейските клубни турнири. Вече все по-малко емисари ще идват, за да гледат Дембеле. Ако играе в по-силно първенство, шансовете му за пробив в голям клуб са много по-сериозни."

Най-вероятният пристан за нападателя е турският шампионат. Тодор Батков има отлични контакти с тамошни клубове. През лятото адвокатът продаде на "Касъмпаша" на много добра цена националите Георги Сърмов и Николай Димитров-Хичо.
Грандът "Галатасарай" прояви сериозен интерес преди три седмици към нападателя. Запитвания към звездата на "сините" са отправили още френските "Олимпик" и "Бордо", английските "Стоук Сити" и "Бирмингам", италианският "Ювентус" и германските "Вердер" и "Волфсбург".

"Цената на Гара Дембеле в никакъв случай не може да е повече от 1 млн. евро - коментира футболният мениджър Георги Градев. - Голмайстор е на българското първенство, което е в 16-а глуха. Вкарал е само три важни гола. Няма никаква игра с глава, което е страхотна слабост за таран. Реално "Левски" биха могли да го пласират за 600-800 хил. евро." Думите на Градев се потвърждават от престижния сайт "Трансфермаркет", който поставя цена от 700 хил. евро за топреализатора на "А" група. От началото на сезона 24-годишният африканец е вкарал 26 гола с екипа на "сините".

"Всеки сериозен клуб от Западна Европа ще се интересува от поведението на набелязания футболист извън терена - допълни Георги Градев. - Преди няколко години "Кьолн" изпратиха човек да следи Миливое Новакович по време на лагера на "Литекс" не само на тренировките, но и в останалото време. В Англия имаше много скандали с играчи и от клубовете се притесняват от подобни истории. Никой няма да иска рисков играч или това ще удари сериозно в цената."
Мениджърът критикува сериозно отношението на "Левски" към своите футболисти и трансферната им политика.

"Не се грижат за своята инвестиция - смята Георги Градев. - Трябва повече контрол. Не може да го оставят да обикаля из заведенията. Гара Дембеле е много важен, защото всички негови фланелки бяха продадени. Има положителен контакт с феновете. Клубът трябва да го задържи до лятото, ако иска да стане шампион и да играе в Шампионската лига."



"Сините" без нападатели

"Левски" може да остане без нападатели при продажбата на Гара Дембеле. В момента освен него на поста типичен атакуващ футболист се подвизава само Исмаил Иса. Към младока може да се присъедини Мирослав Антонов, който игра под наем през първия полусезон в "Монтана". Треньорът Ясен Петров разполага и с двама юноши, които нямат достатъчно опит - Александър Киров и Тодор Чаворски. Това означава, че "Левски" ще търси със сигурност опитни играчи.

Йовов отново контузен

Христо Йовов отново се контузи и ще пропусне последния мач на "Левски" от турнира Лига "Европа" срещу "Спортинг" (Лисабон).
Двубоят е на 16 декември на стадион "Георги Аспарухов". Капитанът на "сините" е с разтежение. Ветеранът беше най-добрият на терена при загубата от "Гент" в Белгия и се раздаде от първата до последната минута.
С проблеми е защитникът Йордан Милиев, което автоматично ще осигури още един мач на Сержиньо Грийн в центъра на отбраната.

Кофе Бабоне: Забравят кой ги докара от джунглата

Ексцентричният музикант, актьор и футболен мениджър Кофе Бабоне е докарал доста играчи от Африка у нас. Той има заслуга за идването на Майкъл Тевия, на чийто злополучен рожден ден Гара Дембеле се напи зверски.
- Г-н Бабоне, защо футболистите от Африка злоупотребяват с алкохол?
- Гара Дембеле не е бил толкова пиян. Реално българските футболисти пият повече от африканските. Знаете как е тук. На чужденците винаги им правят по-големи проблеми. Много играчи са хващани да пият.
- Вие какъв съвет давате на вашите играчи, за да не попадат в подобни ситуации?
- Да седят по-далеч от заведенията, защото си правят лош имидж. Другото нещо е, ако им се пие, да обърнат едно-две и да си хванат такси, когато се прибират. Говорил съм с Майкъл Тевия много пъти по този въпрос.
- Той слушаше ли ви?
- Вече други хора го контролират. Дълго време го гледах и го хранех. Вече има голямо самочувствие, защото играе в "Левски". Забравят кой ги докара от джунглата. Инвестирал съм доста време и средства в някои момчета. Те се развиват и ме изоставят, но въпреки това се радвам на успехите им.

Христо Йовов
Христо Йовов
Кофе Бабоне
Кофе Бабоне