Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДОМ: Бургазлията Херо е бил начело на "Черноморец".
ДОМ: Бургазлията Херо е бил начело на "Черноморец".

 

Футболистите на "Черноморец" изпаднаха в паника от новината за освобождаването на Красимир Балъков и предстоящото орязване на бюджета.
Двамата титуляри Орлин Старокин и Мартин Тошев научили от медиите за сензационното уволнение на наставника.
Шефовете на "Петрол Холдинг" се отказаха от издръжката на отбора след драматично гласуване. Президентът на клуба Митко Събев изгуби битката с 1:2 гласа срещу своите колеги от управата на компанията. Босът на "Черноморец" се зарече, че бургазлии ще продължат да съществуват.
"Не ми е приятно - коментира защитникът Орлин Старокин. - Жал ми е специално за г-н Балъков, с когото работихме много добре през последните две години. Играехме отличен футбол."
Бранителят не е предполагал какво ще се случи. Играчите

бяха освободени

след двубоя от турнира за Купата на България срещу "Добруджа" (3:0) в събота. Съдбата на клуба беше решена в понеделник вечер.

"Не знаех, че има подобни проблеми - сподели Старокин. - "Черноморец" играеше добре през есента. Беше доста странно. Когато новината беше пусната по сайтовете, започнаха да ми се обаждат доста хора."
Според защитника бъдещето на клуба

ще бъде решено

от президента Митко Събев. Босът на "акулите" е единственият човек, който ще определи кои от играчите ще останат и кои ще бъдат продадени.

"Не съм човекът, който ще ви каже какво ще е бъдещето на клуба - допълни Старокин. - Направихме добър отбор. Личеше си промяната през този сезон. В предишните два Балъков започна формирането на тима. Постепенно останахме ядро от 6-7 човека, които играеха всеки мач, и към тях се включваха другите."
Доста по-краен беше нападателят Мартин Тошев. Бившият играч на ЦСКА не е сигурен в бъдещето си.

"Не ме занимавайте с глупости, сега си почивам - отвърна троснато острието на "акулите". - Нито знам кой ще ни бъде треньор, нито нищо." Неговият колега Пламен Крумов е

останал изненадан

от събитията.
"Видях по интернет, а след това се чух с колеги - разказа развоя на фаталния ден Крумов. - Лошо е, че подобно решение е взето, но нищо не зависи от нас. До момента никой от ръководството не е коментирал ситуацията с играчите. Г-н Балъков ме привлече в тима. Той е много
респектираща фигура
Ще има доста минуси след неговото напускане, но да се надяваме те да бъдат компенсирани от плюсовете на следващия треньор."
Димитър Димитров-Херо е фаворит за наследник на Красимир Балъков. Специалистът в момента е наставник на тима от Саудитска Арабия - "Ал Кадисия". Бургазлията има опит с отбори от родния си град, включително и "Черноморец".

"Все още не е ясно кога ще бъде избран новият треньор. Това е в приоритетите на Митко Събев - казаха от тима на "акулите". - Красимир Балъков се сбогува в сряда с всички от клуба. Тръгна си цивилизовано, което рядко се случва. Мина през всички стаи."
Благодетелят на "Черноморец" Митко Събев не е в България. Очаква се той да се върне след празниците. Някъде около Коледа
ще бъде обявено името
на новия треньор. Той трябва да се заеме с подготовката за пролетния дял на шампионата. Футболистите на "акулите" се събират отново на 5 януари.

"Със сигурност ще има преразглеждане на договори, а някои от играчите вероятно ще бъдат освободени - добавиха от "Черноморец". - Ще привлечем четири момчета от юношите и четири от "Черноморец" (Поморие)."

Всички играчи

ще получат предложение
за намаляване на техните заплати. Част от тях ще бъдат изкарани на трансферния пазар, за да се закрепи бюджетът за втория дял от шампионата. За миналата счетоводна година "акулите" отчетоха 4,47 млн. лв. разходи за заплати на футболистите. Още 2 млн. лв. са били разпределени между треньорския и спортно-техническия щаб в клуба.

Довършват гнездото

Тренировъчният комплекс на "Черноморец" - "Гнездо на акули", ще бъде довършен до лятото.
Спирането на финансовото кранче няма да окаже влияние на строителните работи. Очаква се до празниците да бъде завършено външното строителство. В плановете следват монтиране на електрическа и ВИК инсталация. През май ще приключи последният етап, който включва настилки, изолации и обзавеждане.
Ремонтните дейности бяха забавени заради забраната за строежи в курортните области до 30 септември. Въпреки това представителният тим на "Черноморец" ползваше тренировъчните игрища.

Без неустойка

Красимир Балъков няма да иска неустойка за прекратяването на своя договор.

Треньорът на "Черноморец" получаваше по 250 хил. евро на сезон и беше най-скъпият наставник в българското първенство.
"Във времена на криза приемам тези събития - обясни действията си Магическия халф. - С Митко Събев си оставаме приятели. Пожелавам успех на клуба. Тимът е в добра позиция."
В момента "акулите" са на трето място в "А" група и ще участват на четвъртфиналите от турнира за Купата на България.

Фернандес изгърмя

Първият играч, който напуска клуба, е Адриан Фернандес.

Договорът на аржентинския нападател е прекратен. Официалната причина за разтрогването е скандал по време на тренировка. Южноамериканецът се сби със своя съотборник Енис Хайри.
Фернандес получава една от най-високите заплати в клуба. Той пристигна в Бургас през 2008-а. Оттогава има 47 мача за клуба и 14 гола.

ШАХ: Орлин Старокин не е очаквал освобождаването на Балъков.
ШАХ: Орлин Старокин не е очаквал освобождаването на Балъков.
Адриан Фернандес
Адриан Фернандес
Красимир Балъков
Красимир Балъков
ЛОШО: Димитър Борисов не може да използва сметките си и ще има проблеми с организацията на зимните лагери.
ЛОШО: Димитър Борисов не може да използва сметките си и ще има проблеми с организацията на зимните лагери.