Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поредна жертва взе „Пътят на смъртта” Русе – Бяла, съобщиха от ОД на МВР – Русе. Около 08:24 часа в петък сутринта постъпил сигнал за тежка катастрофа по печално прочулото се шосе, в района на „Мойсев баир“, при което е загинал на място водач на лек автомобил.

Наскоро местни медии алармираха, че след извършеното преасфалтиране на участъка, не е очертана нова маркировка. Тук лентата е тройна и нямало какво да регламентира предимството при изпреварване. В нормална ситуация двете платна са в посока нагоре и са отделени с непрекъсната линия, която да предупреждава идващите от Русе водачи, че предимството за изпреварване е на пътуващите в насрещното платно.

На местопроизшествието били изпратени екипи на Пътна полиция, на РУ – Две могили и служители от РДПБЗН – Русе. Според първоначалната информация, лек автомобил „Опел“, движещ се в посока Русе се е отклонил вляво, където се е блъснал с насрещно движещ се товарен автомобил „Мерцедес“, а след това и в бус „Мерцедес“. При удара товарното возило, превозващо живи животни – прасета, спукало гума и се е преобърнало на едната си страна извън пътя. Водачът на лекия автомобил е загинал на място. Няма данни за други пострадали хора.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР – Русе и съдебен лекар. Спешно било организирано и претоварване на животните. Движението по главния път в района на инцидента било насочено само в едната лента, като било регулирано от полицията. Причините и обстоятелствата довели до възникване на инцидента ще се изясняват в хода на досъдебно производство, уточниха от МВР-Русе.

Жителите на дунавския град с нетърпение очакват да започне строежът на мечтаната от години магистрала Русе – Търново. Засега обаче работите по нея са спрени, защото тече обжалване на проекта от хора от село Хотница и гр. Горна Оряховица, които не са съгласни с взетите решения и могат да забавят началото на градежа с месеци и дори години.