Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Мъж от Русе нападна с брадва и се разправи с електрически стълб, вероятно борейки се срещу силната музика от комшиите. Според полицията, все още не са известни точните мотиви за необичайното му деяние, но в резултат от внезапната атака, няколко къщи от квартала останали без ток.

Бързото производство за повреждане е образувано срещу 38-годишен мъж от русенския квартал „Долапите”. Около 23:30 часа на 21 август, чрез телефон 112, в ОДМВР-Русе бил получен сигнал, че внезапно обезумелият русенец е прекъснал кабелите на уличен електрически стълб в квартал „Долапите“, при което няколко къщи останали без захранване.

При отиване на мястото, полицаите разбрали от живущите там семейства, че те са видели техен съсед, 38-годишен мъж, да удря с брадва по електрически стълб, върху който било монтирано електрическо табло. С това нападателят повредил кабелите и прекъснал захранването, както вероятно и силната музика от комшиите. С деянието са били нанесени щети на електроразпределителното дружество.

На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията и по случая е образувано бързо производство срещу 38-годишния нападател, за престъпление по чл.216 ал.1 от НК.