Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рухналият мост в Генуа СНИМКА: Ройтерс
Рухналият мост в Генуа СНИМКА: Ройтерс

До 2019 г. на мястото на рухналия виадукт в Генуа ще бъде вдигнат нов мост – това е целта на италианското правителство, което вече работи по нея. Според вицепремиера Луиджи ди Майо новият проект ще бъде платен от групата „Аутостраде”, зад която стои фамилията Бенетон – тя е концесионер на тази част от магистралата. „Кой обаче ще изгради моста, това тепърва ще го преценим”, каза зам.-министърът на инфраструктурата Едоардо Рикси.

Групата „Аутостраде” вече обяви, че може да вдигне нов мост за 5 месеца. „Мисля, че е възможно за година. Сигурното е, че няма те да реконструират моста ”, каза Ди Майо пред тв канала „Ла Сетте”.

След отпускането на 5 милиона евро фондове за спешни нужди, правителството се готви да отпусне и втори транш средства до седмица. С тях ще бъдат посрещнати нуждите на останалите без дом и на засегнатите от трагедията.

Кметът на Генуа Марко Бучи обяви изграждането за рекордно кратък период и на нови улици, които да поемат част от трафика, минавал по виадукта. До месец трябва да влезе в действие и жп линията, засегната от рухналия мост. До края на 2018 г. трябва да е готово и новото крайморско шосе с 6 платна.