Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаят Владимир Стоянов в пловдивския съд. Снимка: Авторът
Полицаят Владимир Стоянов в пловдивския съд. Снимка: Авторът

Дадоха му само 10 минути свиждане с майка му в пловдивския съд

Столичният полицай Владимир Стоянов, задържан за трафик на нелегални мигранти, го удари на молба в пловдивския окръжен съд.

„Все пак благодарение на мен каналът беше разкрит. Променете мярката ми за неотклонение, за да бъда до майка ми в този тежък момент”, обърна се той към тричленния състав. В залата стана ясно, че бащата на полицая - Пламен Стоянов, е починал на 10 август. Точно на тази дата карловският районен съд остави ченгето в ареста, след като беше заловено да превозва афганци от Бургас към София. На 5 август с мерцедес и още три коли, управлявани от съучастниците на служителя на реда, взели 16 афганци от Бургас, за да ги закарат до столицата. Свършили работата в ранните часове на 6 август и Стоянов направил втори курс към морето за останалите 6 мигранти. През това време пътни полицаи се опитали 4 пъти да го спрат, но той ловко им се измъквал. Стигнал до Карлово, изоставил шестимата афганци. Взел им 100 долара, за да опита да реши проблема с полицията.

Съдия Розалия Шейтанова разреши на задържания свиждане за 10 минути с майка му в една от залите на съда.

Адвокатът на Стоянов пледира клиентът му да бъде с по-лека мярка като домашен арест, за да бъде с майка си в този тежък за семейството момент. Прокуратурата обаче се противопостави.

„Той е полицай и вместо да бди за реда, за да няма престъпления, самият той ги е извършил”, изтъкна прокурорката Стефани Черешарова. Според нея Стоянов е с висока степен на обществена опасност.

Тричленният състав, председателстван от Шейтанова, остави за постоянно в ареста ченгето. Съдът се мотивира, че може да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението е окончателно.