Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена и Явор се врекоха на късметлийската дата
Елена и Явор се врекоха на късметлийската дата

На всеки половин час звучеше Менделсон в трите ритуални зали в Пловдив днес, на 8.08. Така ще е и на 18-и, категорични са обредници. Сватбите вървяха като на конвейер. 17 влюбени двойки минаха под венчило. 29-годишната Елена Хълбукова и избраникът й Явор Михайлов бяха от първите, които си размениха халки.

"28 сватби са записани отсега за 18-и. Напливът за късметлийската дата е голям, тъй като се пада в събота, след Богородичните пости, заяви шефът на "Радостни обреди" Румяна Толова. Най-много са желаещите да подпишат в централния младоженски дом, който блести след ремонт.

Част от младоженците са си поръчали изнесени ритуали в ресторанти, за да не разкарват гостите си. Цената на услугата е 240 лева.

"В делниците се плаща 60 лв. В момента и в работните дни имаме много сватби. Женят се емигранти, които са си дошли в отпуск", казват обредниците. Самите гурбетчии признават, че са решили да узаконят връзките си, за да получават социални помощи в чужбина. Церемониите им са семпли, без булчински рокли и официални костюми, в присъствието на най-близките.

Младата двойка очаква първото си дете през декември
Младата двойка очаква първото си дете през декември
Щастливите младоженци
Щастливите младоженци