Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Инспектори от Митница Русе са задържали 340 кутии цигари, натъпкани в дюшека и възглавницата на шофьор на камион с румънска регистрация. Тирът, пътуващ от Турция към Румъния, се явил на трасе „изход" на ГКПП-Дунав мост 1 на 1.08.2018 г.

Шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране, но превозното средство е било насочено за рентгенова проверка. Скенерът показал 3 съмнителни зони, където е извършена в последствие щателна митническа проверка. Инспекторите от отдел "Борба с наркотрафика" открили, че леглото в шофьорската кабина е постлано с дюшек, пълен с цигарени кутии. За улеснение шофьорът използвал постелка с цип.

От там са извадени 320 кутии цигари без български акцизен бандерол. Проверена е възглавницата, която също е била с цип. В нея са открити още 10 кутии цигари. Всички тютюневи изделия са от марката „ASSOS". Стойността им по цени на съдопроизводството се изчислява на 2550 лева.

Срещу водача на камиона, румънски гражданин, е образувано дознание, което се води в условията на „незабавно производство". Това не е първи случай на задържания на значителни количества цигари за последната седмица.

В резултат от редовните проверки на митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика" в района на Дунав мост 1 са задържани още общо 280 кутии тютюневи изделия без български акцизен бандерол. Образувано е още едно дознание и е съставен акт за установяване на административно нарушение. И в двата случая става думи за шофьори на товарни автомобили, пътуващи от Турция за Румъния.

Коментара ()

Вашият коментар