Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ФЕНОВЕ: Дядо Мицо и баба Верка не изпускат мач на Димитър Бербатов.
ФЕНОВЕ: Дядо Мицо и баба Верка не изпускат мач на Димитър Бербатов.

 

 Някой го прокле Митко! Направиха му магия! Как се закучи последните 7-8 мача. Откакто вкара хеттрик на "Ливърпул" нещо му стана" - тюхка се дядото на Димитър Бербатов - Мицо.
79-годишният пенсионер е много притеснен от ситуацията около внука си. Надява се прокобата да е отминала след брилятната игра на Бербо и петте му гола срещу "Блекбърн". Но все още е убеден, че лоши хора се опитват да провалят Митко със заклинания.
Дълго време дядо Мицо не е искал да споделя тревогите, за да не жена си - баба Верка. Двамата не спират да се чудят какво се случва с техния любимец и се опитват да му предадат положителна енергия от къщичката в петричкото село Марикостиново.
"Криех от нея моята версия - признава дядото на Бербатов. - Нали ги знаете какви са жените. Още по-суеверни са."
Баба Верка се съгласява с тайнствената причина за сухите мачове. Двамата стискаха палци за своя внук в мача от Шампионската лига срещу "Глазгоу Рейнджър".
"Казах на бабата, че ще го сменят, а тя ме пита откъде знам - спомня си развоя на срещата дядото на Бербатов. - Треньорът вижда, че Митко е изнервен.

Не играе спокойно

Напоследък не му подават много неговите съотборници в "Манчестър Юнайтед". Преди години изпитах подобно напрежение. Играехме в селската група. Бях вратар. В един мач нямаше кой да играе нападател и ме пуснаха отпред. Вкарах шест гола. Решиха да ме оставят в атака и като се закучи - не мога и не мога да вкарам."
Димитър Бербатов често се обажда от Англия до къщата в село Марикостиново. Той споделя на любимите си баба и дядо своите неволи.
"Тъжно му е, че е в Англия далече от роднините и приятелите - споделя дядо Мицо. - С него се чухме на Димитровден. Говорихме и за националния отбор. Казах му, че щом веднъж се е отказал, трябва да си държи на думата, защото може да стане като алкохолиците. Те веднъж спират, но после отново посягат към чашката."
Баба Верка добавя, че причината за отказването на нейния внук от представителния тим са непрекъснатите критики от страна на медиите.
"Атакуваха го несправедливо", защитава своя внук 77-годишната жена. Задружното семейство не изпуска мач на Митко Бербатов. Това понякога нарушава режима на дядото.
"Вече започнах да спя доста - добавя Мицо. - Лягам си в 8 вечерта, но ако има късни мачове чакам до по-късно. Следобед също изкарвам по 2-3 часа в леглото. Зимата си спиме в кухнята с бабата. Палиме печката и се топлим."
На 2 януари дядо Мицо ще навърши юбилей - 80 години. За съжаление краката все повече не го държат.
"Болят ме, когато походя малко - признава Мицо. - Опитвам с бастуна, но стигам само до ъгъла на улицата. Вече не мога да отида до

пенсионерския клуб

където играехме шах, табла и белот с другите старци от селото."
Баба Верка показва типичното си чувство за хумор и от неприятната ситуация извлича поне нещо положително.
"Сега няма да те заглеждат момите щом не можеш да ходиш", шегува баба Верка.


Дея разплакана


Дъщеричката на Димитър Бербатов - Дея, се разплаква, когато за пръв път вижда своите баба и дядо.
Тя пристига заедно с нападателя на "Манчестър Юнайтед" и неговата половинка Елена.
"Дойдоха около 24 май за празника на Марикостиново - спомня си дядо Мицо. - Дея плачеше през цялото време. Сякаш я беше страх, но е нормално, бебето е малко."
В семейната къща се събира цялата фамилия от четири поколения. Димитър Бербатов не остава за самия празник, за да избегне публичния интерес.

Чичото разваля заклинания

Чичото на Димитър Бербатов - Стоян, е способен да развали тъмни заклинания.
Отецът от храм "Свети Архангел Михаил" в Благоевград е братовчед на бащата на нападателя - Иван, и баща на суперталанта в шахмата Киприян.
"Опитвам се да избавя хората от влиянието на сатаната - споделя за себе си Стоян Бербатов. - Дяволът съществува и много се радва, когато някой се опитва да използва нечестивата му сила, за да прави магии."
Според отчето заклинанията са успешни само върху хора, които не вярват силно в господ.
"Засегнатите могат да се избавят от лошия късмет и мъките не с билки, отвари и баене, а като се върнат в православната вяра."

Пие по чаша ракия

Дядо Мицо продължава да пие чашка ракия по обед въпреки операцията на червата.
"Ето ми я мярката - показва дядото стъклено съдче, което събира 40 грама. - Ако бабата не гледа, понякога надигам направо от шишето. Сутрин си пийвам по 100 грама винце."
Мицо трябва да спазва строга диета заради хирургическата интервенция.
"Готвя му специално пилешко с оризче без много мазнини - споделя баба Верка. - Той си яде всичко, без да се пази."

Вижда смъртта

Дядо Мицо е погледнал смъртта в очите преди няколко месеца. Той изкарва много тежка операция в благоевградската болница заради преплитане на червата.
"Бях ни жив, ни умрял - спомня си дядото на Димитър Бербатов. - Мислех, че съм заминал. Дойдоха да ме вземат с кола и ме закараха до Благоевград. Снахата (б.а. майката на Митко - Маргарита, която е главна сестра в местната болница) беше подготвила всичко. Упоиха ме. Не знам какво са ми правили, но сега нищо не ме боли. Операцията беше пет часа. След няколко дни ме изписаха."
През това време баба Верка си остава в Марикостиново, но непрекъснато получава новини за лечението.
"Нямаше с какво да помогна, затова го чаках тук - добавя стопанката на семейната къща. - Когато го докараха у нас, беше бял като платно. Оправи се бързо."

 

Стоян Бербатов
Стоян Бербатов
ПОМОЩ: Маргарита Бербатова организирала спешната операция на дядо Мицо.
ПОМОЩ: Маргарита Бербатова организирала спешната операция на дядо Мицо.
Дея и Елена
Дея и Елена
Димитър Бербатов
Димитър Бербатов