Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 23 юли 2014 г. CNN предаде траурната церемония по посрещането на тленните останки на жертвите от сваления от Русия над Украйна малайзийски пътнически самолет. Проруски сепаратист направи признание пред италианския вестник "Corriere della Sera". Разговорът е записан на гара Торез, където е бил композиран влакът с телата на жертвите. Ето думите на престъпника:

„Улучихме самолет на Киев, така ни казаха нашите началници. Мислехме, че ще видим падналите с парашути украинските пилоти, а открихме тела на цивилни граждани. В четвъртък следобед началниците издадоха заповед да се натоварим на камиони с пълно въоръжение и амуниции. Десет минути по-рано чухме огромен гръм в небето. „Ударихме самолет на фашистите от Киев“ – казаха ни. Поръчаха да внимаваме, защото част от екипажа на самолета е скочил с парашути. Посред мъглата се виждаха бели предмети. Заедно с моите колеги търсехме парашути на земята и по дърветата. В един момент забелязях четири предмета на поляната. Приближих се и видях тялото на момиченце, около пет годинки. Беше страшно. Тогава разбрах, че е бил граждански, а не военен самолет. И че убитите са цивилни граждани. Разхвърляните и отворени куфари потвърдиха това. Имаше толкова много предмети и части от предмети, които нямаха нищо общо с военните.“

След това Кремъл напълни информационното пространство с лъжи. И нагло продължава да отрича престъплението. Но разследващият екип доказа, че ракетата с която е свален пътническият самолет и загинаха всички 298 души на борда, е принадлежала на руската военна 53 бригада, изстреляна е от руско военно формирование. Транспортните машини пренесли ракетата „Бук” са на същата 53 бригада на руските въоръжени сили.

Нека на този ден да си спомним, че руската агресия срещу Украйна отне живота на над 10 000 души. Това е колкото населението на градове като Банско, Балчик, Кнежа, Мездра, Павликени или Бяла Слатина и повече от населението на Велики Преслав, Дряново, Пирдоп, Тутракан. Представете си, че населението на едно от тези български градчета е избито до крак. Жив човек не е останал. Това свършиха „славянските братя” руснаци в Украйна. Но нима биха го свършили, ако вожда на племето им не е наредил? Нима нещо в Русия може да стане без заповед „отгоре”? Няма такъв филм. И като капак на варварството – избиха и дечицата, които виждате на снимката.

Но вие си ги обичайте престъпниците, кой ви пречи? Дандуркайте ги, бизнес им давайте, къщите си им продавайте, власт им подарявайте! Обслужвайте ги! Някога нашият народ е казвал: с каквито се събереш, такъв ставаш! Няма да спра да питам: защо днес част от българския народ иска да се събере с престъпен режим. Защо? Има един отговор: защото е забравил, че е български народ.