Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сега не искам да съм анонимен, защото едни хора много говорят, но нищо не правят, каза бившият министър на културата

"Труден момент. В такива случаи трябва да се действа бързо! Въобще не се замислих! Затова дарявам депутатска заплата - 3000 лева, за спасението на дъщерята на прекрасната наша поетеса Маргарита Петкова - моя приятелка, която трябва да лекува детето си. Да се бори то да оживее", каза за "24 часа" Вежди Рашидов - председател на комисията за култура и медии при НС и бивш министър на културата.

Дъщерята на Маргарита Петкова Надежда Огойска е майка на две деца и от 2 г. живее с най-ужасната диагноза - рак. На младата жена са необходими 78 хил. паунда, за да се пребори за живота си, след като са открити разсейки в белия дроб и в черния дроб. Тя живее в Лондон с децата си и няма как да получи финансова подкрепа чрез DMS. Нейни приятели се организираха във Фейсбук и отправиха апел за дарения, за да бъде събрана сумата. За седмица бяха дарени 50 хил. лв., които са достатъчни само за първата операция, която е планирана за 16 юли.

"Правил съм жестове за Велко Кънев, за Крикор Азарян, за децата от онкологичната клиника... - цял живот помагам. Малцина го знаят. Но сега не искам да остана анонимен. Защото едни хора много говорят, а нищо не правят. Затова трябва да застанем с името си зад делата си. Затова чрез "24 часа" с името си обявявам, че дарявам за това прекрасно дете. Вече и майка. Иначе говоренето е чиста демагогия", убеден е известният скулптор, който преди дни откри с голям успех сензационна изложба в лондонската хит галерия "Галиарди".