Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разкопките от масовия гроб.
Разкопките от масовия гроб.

Учени откриха масово гробище в Германия отпреди 7000 години, в което има 9 трупa с неизвестни същества. Изследователите смятат, че те са извънземни, пише Live Science.

Те са намерени по време на строителен проект, а изследователите са сигурни, че те са били неуспешни нападатели или военнопленници.

Откритието, наречено "аутсайдер" е направено благодарение на анализ на изотопи в костите и зъбите на труповете. Резултатите показват, че жертвите в масовия гроб имат различни изотопи в своите останки, в сравнение с други хора, погребани близо до тях.

Освен това новооткритият гроб съдържа само възрастни - осем мъже и една жена - но няма деца, което е необичайно за неолитни масови гробове, смятат изследователите.

Нещо повече, нараняванията им са концентрирани само в задната част на главата и показват, че това е било контролирано насилие.

"Масовият гроб се различава значително от останалите, които сме намирали - споделя ученият Майер. - Труповете просто са изхвърлени в масовата гробна яма, а не са внимателно подредени."