Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Труп на дете е открито в коритото на река Луда Яна в Панагюрище, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Сигналът за случилото се е подаден днес около 12.30ч. в дежурната на местното полицейско управление.

Граждани видели в коритото на реката малко тяло, което първоначално помислили за кукла, но като се вгледали с ужас установили, че това е момиченце. На мястото незабавно са изпратени екипи на полицейското управление и на пожарната. Първоначалният оглед установил, че детето се е удавило.

Момиченцето е на 8-годишно и живее, заедно със семейството си в Панагюрище. Издирва се и негова 6-годишна сестра, с която заедно са излезли от дома си сутринта и не са се прибрали. Семейството е многодетно с 5 деца.

Установено е, че грижи за децата е полагала майката, т.к. бащата на децата работи в чужбина. В неделя сутринта майката е излязла и отишла на работа, като оставила по големите да се грижат за по-малките. Двете момиченца обаче излезли без да се обадят и повече не се прибрали.

За издирване на 6-годишното момиченце са сформирани съвместни екипи от полицейското управление и пожарната в Панагюрище. Служителите обхождат коритото на реката по протежение на целия град.