Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки мащабното издирване все още няма следа от 6-годишното момиченце, сестричка на удавеното 8-годишно дете, открито днес по обяд в река Луда Яна в Панагюрище, за което съобщихме.

Двете деца напуснали дома си тази сутрин, след като майка им отишла на работа в местна фирма. Тя сама се грижи за петте си деца, т.к. съпруга и е на работа в чужбина. Двете момиченца излезли сутринта да си играят в близкия парк и оттогава следите им се изгубили.

Тялото на 8-годишното дете е видяно във водите на реката от местни жители от мост в близост до детска градина „Брезичка“, като първоначално го помислили за кукла. Коритото на река Луда Яна в Панагюрище е бетонно и се намира на повече от 2 метра от уличното ниво. Трудно достъпно е. В издирването на изчезналото дете в Панагюрище са изпратени и спасителни екипи от Пазарджик, съобщи за „24 часа“ началникът на областната противопожарна служба комисар Иван Панайотов.

Периметърът на издирването вече е разширен и извън Панагюрище, като са включени и доброволни екипи от местни жители. Луда Яна в Панагюрище е изключително малка и плитка. Вчерашните проливни дъждове в района не са повишили особено нивото й, обясни комисар Панайотов.

За момента остава загадка, как се е удавило откритото в реката момиченце и каква е съдбата на изчезналата му сестричка.