Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Не ме бива много в почивките и ваканциите. Когато имам почивен ден, го прекарвам във фитнеса. Никога не мога просто да легна на плажа и да чета книга. Ако имам повече свободно време, обичам да посещавам състезателни писти или да карам мотоциклет. Свободното ми време е толкова ограничено и винаги се опитвам да върша неща, които не съм правил преди, но това вероятно ще се промени, когато кариерата ми приключи. Може би ще полудея за една година, но после всичко ще си дойде на мястото.

Това каза Григор Димитров в любопитно интервю за в. “Гардиън” в Лондон, след като отпадна от “Уимбълдън”.

Шампионът от финалите на АТП признава, че винаги спи много добре особено когато е на турнир. Обикновено спи по 8 часа, без значение дали му предстои голям мач. Може да спи навсякъде, единственото, от което се нуждае, са спуснати завеси и възглавницата, с която пътува от няколко години. Единственият ритуал, който не пропуска, е да си запише трите неща, които е свършил през деня и за които е благодарен на себе си.

“Работя с диетолог от 4 години и тя е невероятно спокоен човек. Мислех си, че ще ме кара да бъда много стриктен и да ям по 20 грама от определено нещо и ядки, но тя просто изгради много строги правила, които се променят през няколко месеца според кръвния тест. Ако не ми достига желязо, ям повече броколи, но не е задължително. Ако не прекалявам, няма проблем да хапвам бургери и сладолед от време на време. Алкохол? Никога не съм опитвал.

Баща ми ме научи да играя тенис и дължа всичко на него. Но колкото по-добър ставаш и се изкачваш в ранглистата, толкова по-самотен се чувстваш. Трябваше да жертвам много лични връзки, но това е моят избор. Много често казвах на хората, че ако искат да са близо до мен, трябва да ме приемат такъв, какъвто съм”, добавя Димитров.