Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Авторът
СНИМКИ: Авторът

Огромна тапа на изхода на Бургас блокира вчера по обяд целия трафик към Южното Черноморие. Задръстването започваше още от открития преди година от премиера Бойко Борисов пряк разклон за Созопол на входа на Бургас, като тапата се сгъстяваше все повече след излизането на светофарите на шосето за Юга, забеляза репортер на „24 часа”.

Пред бензиностанция, където има поставена камера, автомобилите спираха и изчакваха по няколко минути, нареди в плътна двулентова колона. Някои се изхитриха и минаха по бус-лентата вдясно, но след естакатадата им беше трудно да се включат отново в потока към Южното Черноморие.

Тапата продължи до естакадата на пътя към Созопол, включително. До нея се стигаше за около 45 минути, докато при нормално движение – за не повече от 5 минути. Едва след естакадата движението бавно започна да се разрежда и се отвориха празнини, но доста време трябваше да се кара на първа, или втора скорост, с двадесетина км в час. Полиция не бе забелязана в района на задръстването, а на километри след него една патрулка бе паркирана в сенките. 

По пътя не се виждаха и следи от катастрофа, или друго произшествие ,което би довело до подобно задръстване. Вероятно съботния ден и многото пътуващи на юг автомобили бяха довели до невероятната тапа, блокирала изхода на Бургас.