Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: pixabay
СНИМКА: pixabay

Селскостопански самолет падна в оризище край Пазарджик, а пилотът му се отърва само с охлузвания. Авиационният инцидент стана в обедните часове днес между пазарджишкото село Пищигово и 105 км на магистрала " Тракия" на територията на Пазарджишка област.

67-годишният пилот Йосиф Христов от Стара Загора е привършвал пръскане на посеви и се е насочил към летище край Цалапица за кацане, когато двигателят на машината е спрял и той е започнал да пада. След падането самолетът, който е собственост на частна фирма, се е преобърнал, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Случаен свидетел е видял катастрофата и веднага е сигнализирал на тел 112. На мястото веднага са пристигнали противопожарни спасителни екипи от Пловдив и Пазарджик, които са извадили пилота от падналия самолет. Мястото е било обезопасено, заради реална възможност от възникването на пожар. Автомобил на спешна помощ е откарал пилотът в областната болница в Пазарджик.

"Пилотът е в добро състояние, като по тялото му има само охлузвания, показа обстойния медицински преглед. Няма да го задържаме в болницата и ще го изпишем.", обясни директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев.

Пред лекарите пилотът е обяснил, че е свършило горивото на самолета и това е причината за падането. Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство, което е поверено на следовател от окръжната прокуратура в Пазарджик.

Експерти от специализираното звено за разследване на авиокатастрофи към министерството на транспорта са започнали своя проверка на мястото на инцидента.