Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

12 бутилки с опасния газ фреон задържаха митничари в района на "Дунав мост"- 1 Снимка: Агенция "Митници".

Инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" на Митница Русе са задържали 12 бутилки с газ фреон, пренасян нелегално към страна от ЕС, съобщиха от Агенция Митници.

Опасният товар е бил открит на 3-и срещу 4-и юли 2018 г., през нощта, при проверка на излизащ от страната микробус-платформа, който е бил натоварен с друг празен пътнически микробус, качен на платформата. Шофьорът заявил, че пътува празен, за да закара микробуса към страна от Западна Европа. Митнически инспектор преценил риска и насочил превозното средство към рентгена за сканиране и проверка.

Анализът на апаратурата показал наличието на дванадесетте бутилки с газ фреон, като 7 от тях били скрити зад шофьорската седалка в буса-платформа, а другите 5 са били наредени в легнало положение пред седалките на тегления върху платформата микробус. Тези, зад шофьорската седалка, са били покрити с одеяло, за да не се забелязват. 6 от бутилките са с газ фреон „R404а" и съдържат по 10,900 кг всяка. Другите 6 бутилки са с обозначение за фреон, тип „134а", като всяка от тях е със съдържание от по 13,600 кг. Този тип бутилки с фреон са забранени за пускане на пазара в ЕС от 04.07.2007 година, съгласно Регламент 517 на Европейския парламент и Съвета.

Опасният товар е задържан. Предстоят действия по изясняване на случая, уточниха от Митница Русе.

Коментара ()

Вашият коментар