Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Приятели,

напоследък зачести облъчването ни с това, че електроенергията, горивата, цигарите ще повишат цените си.

Ние съвкупно се възмущаваме и ги громим взимащите решенията в социалните мрежи. Разни политикани бършат уж навлажнени очички и се оправдават, че не зависило от тях, а от надпартийните агенции, които те назначават.

Но...

Увеличението на цените, увеличават приходите в хазната. Защото, когато се увеличи цената и акциза и ДДС някак се увеличават и така се съберат пари за да могат да се разплащат с чиновниците, здравната каса, образованието. Всички знам, че производителността ни е много ниска и пари не стигат. Но вместо да вдигнат данъците и тези, които имат печелят повече да носят малко повече от тежкото бреме, това се стоварва върху всеки един от нас.

Най-безропотните, бедните и слабите се облагат с тези акцизи и ДДС без да се наврежда на интересите на онези, които имат и са силни.

Полицаите искат, работещите в здравната сфера искат, учителите искат, пенсионерите искат. Дава им се, но от къде? Като ни облагат с тези косвени данъци.

Може да роптаем и да не сме съгласни, но не ПРОИЗВЕЖДАМЕ достатъчно. Политиканите не знаят как да стимулират производството, а създават комисии и агенции, които да изстискват и тези, които произвеждат.

А дали ще търпим?

Ще търпим!

Коментарът е от фейсбук