Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Стаменов беше прострелян на 17 декември 2017 г.
Иво Стаменов беше прострелян на 17 декември 2017 г.

38-годишният Борис Аврамов ръководел банда от 3-ма души за мокри поръчки. Внася и пакетира месо. Народният представител Димитър Аврамов е подсъдим за подкуп

38-годишният Борис Аврамов, брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов, е обвинен като тартор на банда за рекет. Още 2-ма са задържани във вторник, а четвъртият член на групата е в бургаския затвор заради незаконно оръжие.

По разследването има данни, че Борис Аврамов е поръчал на хората си да следят данъчния шеф Иво Стаменов и да го пребият. Стаменов беше прострелян в джипа си на 17 декември сутринта на столичната ул. “Дунав”, близо до офиса на НАП, и почина месец по-късно от раните си. 

Димитър Аврамов
Димитър Аврамов

Борис Аврамов и хората му действали от 2016 г., разказали свидетели. До разкриването на бандата се стигнало след задържането на друга престъпна група, научи “24 часа”.

Операцията на ГДБОП е проведена в три града - София, Белово и Приморско, където през февруари бяха задържани Крум Янакиев и Динко Иванов по разследването за убийството на Стаменов. Те обаче бяха освободени без обвинения.

Депутатският брат Борис Аврамов не е подведен под отговорност за убийството на данъчния шеф, но разследването продължава в тази посока. Възможно е групата да е поръчала убийството му на други. Смята се за доказано само, че са приели поръчка да го следят и пребият. Бандитите изпълнявали и наказателни акции срещу страни по финансови спорове.

Основният бизнес на Борис Аврамов е внос и пакетиране на месо. Това е една от стоките, която е била обект на проверки от “Фискален контрол” към НАП, чийто началник бе разстреляният Иво Стаменов. Основната версия за покушението още тогава беше работата на Стаменов, която има за цел да следи за високорискови контрабандни стоки. Фирмите на Борис Аврамов редовно внасяли месо от чужбина, твърди бизнесмен от бранша. Дали това има връзка с проблеми в НАП и отдела на Иво Стаменов, още не е ясно. 

С производство на месо и земеделие е свързана и основната дейност на фамилията на депутата Димитър Аврамов в Монтана. Той пък е подсъдим за това, че е поискал подкуп и прехвърляне на земя от Светослав Илчовски, за да му разреши проблем в общинската комисия в Монтана. Делото е секретно и още не е приключило. Димитър Аврамов беше арестуван през 2012 г., когато беше депутат от ГЕРБ. На последните парламентарни избори спечели място в Народното събрание от листата на ДПС.