Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка РОЙТЕРС
Снимка РОЙТЕРС

"Ще си взема малко почивка, да оставя ракетата за малко". Това обяви първата ни ракета в тениса Григор Димитров след шокиращата си загуба на старта на "Уимбълдън" от швейцареца Стан Вавринка  с 6:1, 6:7 (3), 6:7 (5), 4: снощи.

"Няма причина за паника или нещо такова. Аз не съм такъв тип човек. Ще се опитам да остана положително настроен, защото знам, че това е едно от най-трудните неща, особено когато отпаднеш рано от турнира. Трябва да останеш позитивен, просто е. Не трябва да се отчайваш", каза Димитров на пресконференцията след двубоя.

"Трудно ми е да приема загубата. Особено в турнир, в който съм се представял толкова добре преди. Побеждавал съм големи имена на централния корт, играл съм оспорвани мачове срещу големи състезатели. Трудно е за преглъщане. А за да вземеш трофея, трябва да спечелиш седем мача", добави българинът.

"Винаги искам повече от себе си. Може би това е, което тялото ми може да даде в този момент. Мисля, че е много трудно, когато си достигнал определено ниво и искаш да преминеш напред, но сякаш последните два-три процента са най-трудно постижими. С всяка година ставаш все по-добър и по-добър. Ставаш номер 3 в света. Каква е следващата стъпка? Мога да бъде номер 1. За мен, това са стъпките, които правят най-голямата разлика", коментира Димитров.

"Натрупват се много мачове, които натоварват тялото и особено психиката. Имайки предвид в колко мачове е трябвало да се преборя, да се върна след сет пасив. Понякога успявах, но за да си най-добрият, трябва да правиш това всяка една година", каза още българският тенисист.