Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Командированите в Кранево служители на МВР от вътрешността на страната за осигуряване на обществения ред през туристическия сезон, са настанени в хотел „Добруджа” (на снимката). Същият е собственост на Петър Малджиев – един от обвиняемите по „суджукгейт” с наложена мярка за процесуална принуда „подписка”. Казусът „суджукгейт” беше цитиран в годишния доклад на Държавния департамен на САЩ за 2017 г. като пример за политическа корупция.

Хотел „Добруджа” е от времето на социализма. Обстановката и предлаганата храна не са на добро ниво. Заради оплаквания на колеги от миналата година, тази поне не ни се налага да се храним там. Дават ни дневните на ръка, споделиха от командированите служители на реда.

Малджиев е известен в района като бивш силовак заради миналото си в „Аполо и Болкан“. Той е с мярка „подписка“ по две повдигнати прокурорски обвинения – закана за убийство и опит за принуда. Същият, според обвинението, е близък приятел на екс-депутата от ГЕРБ-Добрич, Живко Мартинов и на бившия директор на ОД МВР – Добрич, Веселин Колев. И тримата са обвиняеми по „суджукгейт“ по десетина члена от НК.

През месец ноември 2017 г., във връзка с започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев.

Ако бъде признат за виновен Малджиев може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода за всяко едно от трите от престъпления, е официалният коментар от прокуратурата.

Репортер в „168 часа” сезира Върховната касационна прокуратура за безобразния бизнес между МВР и Малджиев.

„Трябва да проверим къде са полицаите и какво се е случило“, отговориха от кабинета на главния секретар на МВР – Младен Маринов, по повод бизнес отношенията между вътрешното ведомство и обвиняемия Малджиев.

Седмица след настаняването на полицаите в „Добружда”, директорът на ОД МВР – Добрич, комисар Никола Панчев, отрича да знае къде спят колегите му. За избора на хотела не знаел и кметът на община Балчик – Николай Ангелов.

Според неофициални източници решението за използването базата на Малджиев е на кмета на Кранево – Румен Николов. До момента същият не е открит на служебния си мобилен телефон за разяснение на случая.