Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако има една едничка страна, спрямо която демографската ситуация в България да не изглежда по-зле, това е Русия. Действително нещата у нас са зле, но основната част от срива на населението се дължи на емиграцията, т.е. хората ги има, просто не са у нас, докато в Русия сривът се дължи на вътрешни проблеми, т..е хората ги няма. И сега с тази откровена "тъпа" опорна точка, че видите ли излезем ли от ЕС и НАТО ще се оправим могат да си е спрягат из офисите на пропагандния отдел в РИА Новости и да минава пред началниците за "анализи".

Първо, Русия да ни върне парите които отнема от България чрез по-високи цени на вносните енергийни суровини, чрез неплатени данъци, чрез извлечена печалба, чрез корупция - което възлиза между 3-5 милиарда долара всяка година пък след това да прави забележка.

Второ, Доказателство за по-високия жизнен стандарт са миграционните потоци от Русия към България, е не обратно.

Трето, българите смятат правото си да се движат свободни в ЕС, да работят и да се учат като свещенно. Това, че руските граждани го няма е функция единствено на руската въшна политика при Путин. Каквото и да говорят РИА "Новости" те могат да променят ситуацията.

И последно, тези материали са част от кризисното реагиране на Кремъл след като народът е бесен на вдигнатите възрасти за пенсиониране - от 60 на 65 година за мъжете /при 67,5 години средна продължителност/ и от 55 на 63 години за жените. Да не говорим, че има райони със средна продължителност около 60 години, Това означава, че пенсионните фондове при Путин са били изгребани до дъно и сега спешно и докато олигарсите не трябва да се пипат, трябва да се намалят разходи за сметка на по--късното пенсиониране.

Да се знае - Русия в този вид не може да даде нищо на България, освен да вземе. Безполезна и вредна.

Най-добрата политика е на една ръка разстояние. За всеки случай. Докато дойдат нормалин хора на власт.

И да не жалят на чужд гроб.

Коментарът е от фейсбук