Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова Кадър: Би Ти Ви
Корнелия Нинова Кадър: Би Ти Ви

Няма да ме скарате с Радев, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на Би Ти Ви. Тя отговори на въпрос на водещата дали се качва на раменете на президента, за да повиши рейтинга си.

Повод за този разговор бе карикатура на художника Ивайло Нинов, автор на "24 часа". На нея Нинова е покачена на раменете на Румен Радев и пита огледалцето кой има най-висок рейтинг. То обаче отговаря: Мая Манолова.

Нинова видимо хареса карикатурата. Според нея било нормално националният омбудсман да има по-висок рейтинг, защото по думите й Манолова "прекрасно защитава правата на гражданите". Тя категорично отрече да ревнува от рейтинга на Манолова.

Изглежда това внушение да скарат мен и президента Румен Радев няма да спре. Искам просто да им кажа да не си губят енергията и времето. Няма да стане, категорична бе председателката на БСП. Тя отчете високия рейтинг на държавния глава, който бил "достоен избор", както и правото му да има свои политически позиции.

"Битовата престъпност расте. Има стотици примери. Например дядото, който беше обран и затворен при животните. Или бабата от Златарица, която беше съблечена и обрана", смята Нинова.

"Валентин Радев не си е на мястото категорично. Но проблемът е по-голям и дълбок. Закон за частната охранителна дейност прие ГЕРБ и прехвърли охраната на народа си на частните фирми. Големият проблем между нас е, че те изтеглят държавата от важни сектори", категорична е тя.

"Критиките са здравословни и са към политиката, за да се коригира. Не те демотивират служителите на МВР", заяви Нинова.

"Поведението на Борисов е много изненадващо. Ще следим разговорите му днес", каза още лидерката на БСП.

"В края на 2017 г. с Борисов проведохме неформален разговор. Помня го и винаги ще го помня. След като парламентът отхвърли иновативните лекарства за онкоболните, при мен дойдоха майки с деца, тежка среща. Преглътнах си достойнството и му се обадих. Казах му: "Това трябва да го промениш, просто трябва". Тогава той говори с парламентарната си група и гласуваха обратното", споделя Нинова.