Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЕМОЦИИ: Уди Алън снима вече четвърти филм в Лондон.
ЕМОЦИИ: Уди Алън снима вече четвърти филм в Лондон.

ФИЛМОВИЯТ декември ще бъде открит в родните киносалони с премиерата на новия филм на Уди Алън "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат".
Световният дебют на продукцията се състоя на фестивала в Кан през май, но лентата бе показана в САЩ чак в края на септември, като до момента реализира приходи от около 2,94 млн. долара.

Романтичната комедия разказва историята на Алфи (Антъни Хопкинс) и Хелена (Джема Джоунс), които се развеждат. Алфи се жени за проститутката Шърмейн (Луси Пънч). Отчаяната Хелена започва да посещава фалшива гадателка, играна от Паулин Колинс. В същото време дъщеря им Сали (Наоми Уотс) среща проблеми в брака си и започва връзка с шефа си Грег (Антонио Бандерас). В крайна сметка всеки е недоволен от решенията - и живота си.

Това е четвъртият филм на Уди Алън, заснет в Лондон, и първоначално се е предвиждало ролята на Шърмейн да бъде поверена на Никол Кидман. Тя дори започнала снимките, но трябвало да се откаже, за да се посвети на излезлия наскоро неин продуцентски дебют - Rabbit Hole.

"Бях заинтересуван от концепцията на вярата" - споделя Уди Алън причините си да създаде сценария. - Звучи толкова мрачно, като го кажеш, но всички имаме нужда от някаква измама, която да ни крепи. А тези, които се самозалъгват успешно, изглеждат по-щастливи от останалите. Познавам хора, които вярват в религия или в гадатели. Така ми хрумна, че от това би станало добър филм: една жена, загубила всичко, в един момент получава помощ от мошеничка, предсказваща бъдещето. Проблемът е, че евентуално следва грубо събуждане."