Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият футболист Марио Метушев и негов авер се клаха с ножове посред бял ден след пиянски запой в Гоце Делчев. При кървавата баня издъхна 42-годишният Красимир Колджиев-Дзъмбо, в чийто хол заедно с Метушев пиели алкохол на силна музика. Кой е посегнал първи с ножа, все още е загадка. Очевидци на разпрата между приятелите от детинство няма.

В тази кооперация в Гоце Делчев се е разиграла кървавата драма.
В тази кооперация в Гоце Делчев се е разиграла кървавата драма.
Кървавата трагедия се разиграла в петък следобяд в жилище в кв. “12-и конгрес” край бившите казарми в Гоце Делчев.

В първия ден от Рамазан Байрама Марио седнал следобед да се черпи с Красимир. Двамата първо пили в заведение до дома на Красимир. Там се скарали, но други

клиенти успели да ги укротят

След това приятелите се преместили в дома на Красимир, който е в триетажна кооперация. Майка му им приготвила обяд, те си пуснали музика в хола и продължили да пият. Жената била в другата стая. Какво е станало между двамата, може само да се гадае. Около 16,30 ч обаче тя влязла при тях и се ужасила от кървавата гледка. На земята бездиханен лежал Красимир, а до него, окървавен, Марио. Веднага се обадила на тел. 112, а после се свлякла в безсъзнание.

Пристигналите полицаи и медици установили, че Красимир е с множество прободни рани от нож по тялото. Марио бил жив, с нож, забит във врата, и още 5 прободни рани в корема. Раненият веднага е откаран в реанимацията на болницата в Гоце Делчев. Изпаднал е в хеморагичен шок. Няколко часа е продължила операцията му, за да се спре обилното кървене. От Благоевград бяха транспортирани банки с кръв за преливане. Поставен е на командно дишане, а лекарите се борят за живота му. От пробожданията в корема са засегнати тънките черва и други органи. Най-сериозно обаче било нараняването в шията. “Засега овладяхме кървенето. Ще направим опит да го върнем към естествено дишане и да свалим апарата. Състоянието му е тежко. Предвид сериозните наранявания очакваме усложнения и сме подготвени да реагираме”, каза шефът на реанимацията д-р Милан Първанов.

Криминалистите са започнали разследване на жестокия инцидент. Първоначалната версия бе, че след като е осъзнал, че е убил приятеля си, Марио опитал да сложи край на живота си, като си пререже гърлото. Впоследствие обаче, след като се разбра, че той има и други прободни рани по тялото, вече има

сериозно съмнение, че той също е

бил нападнат от Красимир

Мъжете са се боричкали с ножове в ръце. Взети са кръвни проби за алкохол и наркотици, като резултатите още не са готови.

Марио Метушев има над 200 мача в “А” група. От 1996 г. до 2006 г. играл в “Пирин” (Гоце Делчев), “Пирин 1922”, “Черно море”, “Берое” и други. Баща е на 2 деца. Съпругата му има магазин и фризьорски салон.
Марио Метушев има над 200 мача в “А” група. От 1996 г. до 2006 г. играл в “Пирин” (Гоце Делчев), “Пирин 1922”, “Черно море”, “Берое” и други. Баща е на 2 деца. Съпругата му има магазин и фризьорски салон.
“Бяха добри приятели, нямаме обяснения какво се е случило!”, недоумяваха съседи, които до късно в петък вечерта стояха пред кооперацията на Красимир. Униформени полицаи не пускаха в двора външни хора. Пред болницата новини за състоянието на Марио чакаха негови роднини и баща му Юли, който също е бивш футболист и треньор.

В града се говори, че приятелите се скарали заради неуредени финансови взаимоотношения, но това е малко вероятно, казват близките им. Преди време Метушев бил арестуван в Северна България с нелегален тютюн и престоял два месеца в ареста. След това не се чувствал добре психически, изпадал в депресия, ходил на медицински прегледи. Възможно е изпитият алкохол в комбинация с антидепресанти да е отключил някакво неестествено състояние, довело до кървавата драма.

Четете още:

Децата на Политбюро: Къде са те днес

С какво Карл Маркс остана в историята

Убитият Красимир Колджиев бил известен с прякор Дзъмбо. Имал фирма, но без дейност. Работел в строителството.
Убитият Красимир Колджиев бил известен с прякор Дзъмбо. Имал фирма, но без дейност. Работел в строителството.