Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бонисоли и съпругата му Лучия Велева.
Бонисоли и съпругата му Лучия Велева.

В новото италианско правителство има и българска следа - тя е заради пловдивчанката Лучия Велева, съпруга на министъра на културните ценности и туризма Алберто Бонисоли. Той беше предложен за министър от движението “5 звезди”.

Коя е Лучия Велева? От профила ѝ в социалните мрежи става ясно, че е родена в Пловдив, където е учила в Английската гимназия. Завършила е Техническия университет в София, но е посочила като учебно заведение в биографията си и Бизнес института INSEAD във Франция. Съпругата на италианския министър отбелязва във фейсбук като свои предишни работодатели компаниите “Солвей” и “Мобиком”, а като настоящо работно място – Courage Foundation. Това е международна организация, която “подкрепя финансово хора, рискуващи живота и свободата си, за да допринесат за човечеството”, спонсорира и отделни личности, отговарящи на тези критерии и подложени на преследване, това става ясно от сайта на фондацията.

В момента Велева е и мениджър за България нa компанията GIOFEX - европейска дистрибуторска мрежа за продукти и машини от текстилната индустрия. Семейството на българката има две деца.

Настоящият министър на културата и туризма Алберто Бонисоли, освен че е човек на движението “5 звезди”, е и известно име от сферата на изкуството, дизайна и модата в Италия. Роден е през 1961 г. до град Мантуа. Бил е директор на Новата академия за изящни изкуства със седалище в Милано. Експерт е по мениджмънт на образованието, дизайна и развитието на международни проекти. От 2013 г. оглавява платформата “Образователна система мода”. Той е бил консултант на обществени, национални, университетски и европейски институции, както и в Министерството на образованието. Бонисоли е възпитаник на престижния частен университет “Бокони” в Милано, където също е преподавал. В свое видео във фейсбук Бонисоли казва, че “е женен, има 2 дъщери, 2 кучета, обича да пътува и че винаги е работил с внимание към международните аспекти”, и че е пристрастен към преподавателската дейност, която е част от живота му от 30 г.