Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ново проучване на британския учен Грант Биг доказва как точно айсбергът е потопил печално известния кораб „Титаник“. Според професора ледникът, пратил кораба на дъното, се е формирал преди 100 000 години, но това не е случайност, пише сайтът Мегавсленена.

Според ученият това е катастрофа, планирана хиляди години - начертана съдба.

"Бавното пътешествие на айсберга за срещата с „Титаник“ навежда на мисълта, че зад това стои неведома сила - разказва Грант Биг. - Сякаш умишлено огромният къс лед, формиран преди много хилядолетия, се е движил именно към кораба, смятан за непотопяем."

Интересното в случая е, че капитанът на кораба "Миниа", изпратен за търсене на тела на загинали, отбелязал, че в този район имало само един айсберг, а шансовете за сблъсък с него не били много.

Ученият разработва и теорията, че съдбата на човек е предначертана предварително и по тази причина има хора, които са оцелели, защото не са се качили на "Титаник".

"Един щастливец не е успял да стигне до пристанището заради лошо време - споделя Грант Биг. - Този човек се оказал турският учен Бесим Омер Акалим. Той искал да попадне на "непотопяемия" лайнер, но обстоятелствата му попречили и това спасило живота му."

Всъщност британският учен успял да изчисли практически точния маршрут на айсберга. Заедно с изследователи от Шефилдския университет Гранд доказал, че огромният къс лед, погубил „Титаник“, е имал дължина почти 520 метра.

Айсбергът се откъснал от струпване на ледници в югозападната част на Гренландия, формирани преди около 100 000 години.

Причината е топло течение от 1908 година. А през 1912 година айсбергът е станал причина за катастрофата, отнела живота на повече от 1500 души.