Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиян Рангелов в съда.
Илиян Рангелов в съда.

Майката не жертвата не издържа и напусна съдебната зала в Пловдив

Илиян Рангелов, съден за зверско клане на годеницата си Милена Димова, разказа във видео защо е умъртвил любимата си. Убийството стана на 28 декември 2016 г. в пловдивското село Ръжево Конаре. Филмът, в който обвиняемият признава за деянието, беше прожектиран в окръжния съд в Пловдив.

Рангелов заяви в залата, че думите му в записа били нагласени. "Това е монтаж. Кадрите са подбрани избирателно", отсече той. И обясни, че преди следствения експеримент разследващите му казали да си признае, ако иска да види майка си. А той много държал да се срещне с нея. След приключване на видеозаписа той успял да я зърне за две минути.

"Тогава полицаите ми казаха: "Помогни на нас, за да помогнеш и на себе си", заяви пред съдебния състав Рангелов. При прожектирането на следствения експеримент майката на убитото момиче не издържа да слуша как е умъртвена дъщеря й. Разплакана, тя напусна залата.

От кадрите става ясно, че във фаталната нощ Илиян бил на заведение и се прибрал около 22,30 часа. Милена си била легнала. Попитала го сега ли се прибира и се обърнала на другата страна. Той се опитал да я прегърне, но момичето се дръпнало. Казало му "Боклук мръсен. Прибра се и гледаш да спиш". Илиян напсувал Милена, а тя го заплашила, че ще го изостави.

Тогава годеникът грабнал кухненски нож. Милена тръгнала да отива нощна смяна на работа. На 100 метра от дома им той я пробол в гърдите. Момичето издъхнало. Илиян се прибрал и легнал. По-късно бил събуден от колегите на Димова, с които трябвало да отиде на работа. „Тогава осъзнах какво съм направил”, твърди във видеото Рангелов. В следствения арест той е правил опит за самоубийство, но е бил спасен. Делото продължава на 2 юли с разпит на свидетели.