Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов с председателят на КРИБ Кирил Домусчиев
Премиерът Бойко Борисов с председателят на КРИБ Кирил Домусчиев

"Първо да поздравя Домусчиев, вече втори мандат добре се справи в една нелека ситуация. Много хора не ги харесват, много хора не ги обичат – то същото беше и за политиците. Ама като сложим чертата, близо милион души, три четвърти от БВП се постига от вашето умение." Така председателят Бойко Борисов започна приветствието си по време на четвъртия годишен бал на КРИБ, на който конфедерацията връчи и наградите си.

Премиерът, който е патрон на церемонията, заяви, че винаги се е старал да помага на дейността на КРИБ. "Мисля, че с данъците, които, въпреки страховития популизъм, който шества в България и заканите да се вдигнат данъците, успяваме да устоим и докато сме в коалиция с Патриотите това ще го държим. Административната тежест - постарали сме се, дори данъчните нямат документ, който да издават на хартия. До края на годината сме се подготвили с още много неща, които дасе облекчат. Колкото повече вдигаме към облака електронното управление, толкова повече се борим с корупцията на всички нива – администрации, общински, държавни, агенции."

Борисов припомни и, че вече всяко училище ще има достъп до безплатен WiFi, а заплатите на учителите се увеличават двойно всяка година. 22 хил. ученици са вкарани в училищата тази година. "Защото това са нашите работници - колкото са по-квалифицирани, толкова повече производството и БВП ще се увеличат. За да можем от евтината работна ръка, да минем на това, с което винаги сме били известни в света – с образовани, интелигентни и знаещи млади хора. Над 700 млн. лв. са вкарани в образователна инфраструктура, в училищата, в чиновете, в осветлението, в дъските – всичко, което е необходимо за децата. Само тази година толкова. Да кажа и аз едно наздраве, да не отегчавам. На думи лесно се управлява, иначе не е лесно", завърши изявлението си премиерът.