Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убитият бизнесмен Коста Николов-Маджурина
Убитият бизнесмен Коста Николов-Маджурина

- 22-годишната красавица, която е с тежки мозъчни увреждания, се оплаквала на гаджето си, че шефът ѝ хем я тормозел, хем я ухажвал

- Михаил Станчев не издържал и застрелял Коста Николов със законния си “Макаров”

37-годишният Михаил Станчев и застреляният от него хазартен бос Коста Николов-Маджурина са се познавали, а преди известно време Станчев дори е работел за него като охрана в едно от казината му, разкриха източници на “24 часа”.

Станчев вече е направил самопризнания за убийството, твърдял, че е стрелял от ревност, съобщиха от прокуратурата.

Седмици преди екзекуцията фаталната Симона от Дряново му се оплакала, че шефът ѝ Коста Маджурина хем я тормози, хем усилено я ухажва.

22-годишната красавица, щерка на шефа на полицията в Дряново, работела за собственика на казина от около два месеца,

била крупие в

една от

игралните зали

на баровеца в Слънчев бряг.

С 37-годишния Михаил се запознала в началото на май, мъжът бързо хлътнал по красавицата. Мишо се влюбил до уши в Симона и трудно понасял поведението на ухажора Коста Маджурина.

Хазартният бос бил много галантен,

водел я на

вечери в скъпи

ресторанти,

обсипвал я с

луксозни

подаръци

Във фаталния 2 юни Симона отново имала уговорка да вечеря с работодателя си Коста. Двойката трябвало да посети тузарски ресторант в компанията на мъж и жена, приятели на Николов.

Научил за поредната забежка на любимата, 37-годишният Михаил решил да действа. Пристигнал пред комплекса “Сън вилидж”, където Коста имал апартамент, въоръжен със законно притежаван пистолет.

Видял, че мерцедесът на хазартния бос е спрян на аварийни срещу входа на комплекса и изчаква. Михаил отворил предната лява врата на колата и изстрелял четири куршума в главата на Коста.

В този момент с викове “Не, недей”, се затичала Симона. Обезумелият Михаил обаче се обърнал и стрелял по момичето почти от упор.

Симона е откарана в УМБАЛ - Бургас, с огнестрелна рана на главата. Куршумът минал отляво в областта на слепоочието и излязъл. Заради тежки мозъчни кръвоизливи момичето бе оперирано в нощта на 3 юни и поставено в медикаментозна кома.

В понеделник лекари са започнали да събуждат пациентката, но

тя е с много

тежки мозъчни

увреждания,

довериха запознати.

“Състоянието на Симона остава тежко, тя е с опасност за живота. Лекарите от отделението по реанимация правят всичко възможно, но се въздържат от прогнози”, каза пиарът на държавната болница Юлия Андреева.

“Ревност е основният мотив за убийството. След като Симона е споделила на приятеля си, че шефът ѝ я е тормозил, но същевременно е проявявал типично мъжко отношение към нея - внимание, ухажване, водил я на вечери, това е породило една необуздана ревност у задържания”, разказа пред “24 часа” окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Той е

категоричен, че

убийството не е

поръчково

и зад него не стои организирана престъпна група.

“Тук става дума за любовен триъгълник. Задържаният обясни, че между него и Симона са се породили много силни и сериозни чувства. И в този момент се намесва един друг мъж, който започва настойчиво да ухажва момичето”, допълни Чинев, който само преди броени дни стъпи в длъжността административен ръководител на окръжната прокуратура.

Шефът на областната дирекция на МВР в Бургас Калоян Калоянов също е категоричен, че разстрелът в курорта е предизвикан от ревност и не става дума за поръчково убийство.

“Беше ангажиран доста голям ресурс на полицията за установяване самоличността на извършителя. Високият темп, с който се работеше, доведе до това, че беше осуетено намерението му да премине границата. Паралелно с установяване на извършителя нашата основна задача бе да съберем достатъчно годни доказателства”, коментира пред “24 часа” Калоянов.

54-годишният собственик на казина е застрелян с пистолет “Макаров”, който е открит в автомобила на Михаил Станчев при опита му да напусне страната.

Малко след 2 ч през нощта на 3 юни издирваният мъж е задържан на ГКПП Лесово. Не оказва съпротива при задържането и предава доброволно оръжието.

Според отлично осведомени,

преди да

пристигне на

границата, той

спрял на близка

бензиностанция

и попитал къде точно е граничният пункт. На самото КПП отново попитал как точно да премине границата.

Назначените експертизи потвърдили предположението на криминалистите, че собственикът на казина е убит именно със законното оръжие на Станчев.

Той работил като поддръжка в хотел в Слънчев бряг и бил личен шофьор първо на бившия председател на общинския съвет в Несебър Благой Филипов, а в момента - на сина му.

Стрелецът вече е с повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство, за което законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или до живот без право на замяна. Очаква се на 5 юни в Бургаския окръжен съд да се гледа делото за мярката му за неотклонение. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за Станчев.

Валери Симеонов: Разстрелът няма да повлияе на сезона

От Димчо Райков

Разстрелът на хазартния бос в Слънчев бряг няма да повлияе върху сезона и имиджа на българския туризъм, заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

“Става въпрос за доказано битова драма, а такива убийства от битов характер се случват навсякъде. Те не са само в Слънчев бряг или в Бургаска област, а във всички други държави”, заяви Симеонов. И разви тезата, че България е една от най-сигурните и спокойни страни за туризъм.

“България си остава едно място за стабилност, остров на спокойствието и безопасността. Това трябва да отчетем, че се случва благодарение на добрата работа на нашите служби”, заяви Симеонов.

Симона Тодорова, която е с опасност за живота
Симона Тодорова, която е с опасност за живота