Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Контрабандист на пиротехника влиза в затвора за година. След одобрено от съда споразумение, постигнатото с Окръжна прокуратура – Русе, мъж направил опит за контрабанда и държал пиротехнически изделия без правно основание бе осъден.

Подсъдимият М. М. се признал за виновен в това, че на 17.11.2017 г. в гр. Русе, на ГКПП „Дунав мост“, е направил опит да пренесе през границата на страната стоки без знанието и разрешението на митниците и държал без да има за това надлежно разрешение. Става дума за пиротехнически изделия, от които 1374 различни видове пиробатерии, за употреба на открито, 247 500 броя пиратки, за употреба на открито, както и 12 096 бр. римски свещи – 12 096 броя. Общо стоката му наброявала 260970 броя на обща стойност 39770.26 лева, определени със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, като стоките са за търговски цели, в големи размери и деянието му останало недовършено по независещи от волята му причини, което е престъпление по чл.242, вр. чл.18, и по чл. 339 от НК.

Контрабандистът е осъден на една година лишаване от свобода при строг режим. Предметът на контрабандата и превозното средство, послужило за превозване и пренасяне на стоките, предмет на контрабандата - товарен автомобил „Мерцедес 814Д“, се отнемат в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.