Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Под конвой и с белезници Габриела беше отведена обратно в ареста.
Под конвой и с белезници Габриела беше отведена обратно в ареста.

Пак плака в съда и каза, че иска да учи, но този път я задържаха окончателно

Пет дни изкара на свобода 21-годишната Габриела Медарова и преди малко пловдивският окръжен съд отново я върна в ареста. На 9-и срещу 10 май тя разби носа на студентката Катя Ангелова в нощен клуб. Танцьорката, която преди месец потроши 10 коли, беше задържана за втори път. В петък тя за пореден път се разплака в залата, каза, че иска при родителите си и да учи, и районният съдия Димитър Кацарев я пусна. Прокуратурата обаче обжалва. "По-леката мярка не върши работа", изтъкна държавният обвинител Димитър Махмудиев. Той припомни, че танцьорката е нарушила паричната си гаранция, когато е извършила побой над непознатото момиче.

Адвокатът на Медарова отново изтъкна, че клиентката му ударила без да иска с вратата Катя, а не с юмрук. На Габриела й прилошало на излизане от тоалетната с приятеля й Пачо. Тя се опряла на вратата и така разкървавила носа на студентката. Потърпевшата твърди, че й нанесла удар.

Габриела отново се опита да играе позната роля. "Искам при родителите ми, за да се лекувам и да продължа образованието си", заяви тя в съда разплакана. Сълзите й обаче не трогнаха съдебният състав от по-горната инстанция, председателстван от Елена Захова. Според магистратите има достатъчно данни, че е извършила нападението. Те изтъкнаха, че Медарова има лоши характеристични данни.

При произнасяне на решението побойничката се разтрепери и се подпря на стола. Тя отказа да й поставят белезници, но беше откарана с охрана към ареста.

Опреледелието е окончателно.