Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Споделената от мен тук, във фейсбук тревога за състоянието на водата в София във връзка с многобройните сигнали до мен по телефона и на лични съобщения от вчера не останаха без внимание от г-н Димитър Георгиев, председател на държавната агенция.

В личен разговор ме информира, че подобна информация повече от седмица се носи из София.

Съобщи ми също така, че няма основания за тревога.

Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат!

И един въпрос – след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение?”

Постът на депутата от БСП е от фейсбук. По-рано той написа друг статус, в който твърди, че водата в София е ОТРОВНА. Публикуваме и него:

„Днес ми се обадиха от институции, които уважавам и от приятели, на които вярвам. Допълнително на лични съобщения получих следното съобщение:

"Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА. От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците).

Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода.

Източникът на идното е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат."

Запознатият депутат съм аз.

ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, ПО СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ.

НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ.”