Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

EQUINOX на сцената на Евровизия
EQUINOX на сцената на Евровизия

България за поредна година ще участва във финала на Евровизия. Групата EQUINOX, включваща Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, изпълни страхотно песента Bones по време на първия полуфинал и класира страната ни напред в песенния конкурс.

Те използваха ефектно както играта на светлосенки, така и гъстата мъгла. По време на изпълнението им имаше т. нар. "троен сплит скрийн" – екранът се раздели на три равни части, като във всяка от тях се виждаха отделните изпълнители, докато се сляха в един образ. „Обичам ви! Благодарим ви“, с тези думи EQUINOX завърши представянето си, съпроводено с бурни аплодисменти.

До финала на Евровизия стигнаха представителите на Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия.

19 изпълнители пяха в първия полуфинал на 63-ото издание на песенния конкурс. Той беше открит от азербайджанката Айсел, която малко преди да замине за Лисабон, посети България.

Българските представители използваха успешно играна със светлосенки.
Българските представители използваха успешно играна със светлосенки.
Съпругът на изпълнителката от Литва пък се качи на сцената до нея в края на песента й. Двамата се прегърнаха и в очите на певицата се забелязваха сълзи. Албанецът Юджийн Бушпепа пък показа татуировките на ръката си – повечето от тях на световноизвестни рок изпълнители. Той дори шеговито се закани да татуира и името на една от водещите, но не на ръката, а в сърцето си. Севак, представителят на Армения, за пъри път в историята на Евровизия, изпя песен, чийто текст е изцяло на арменски език.

Снимка от представянето на Литва в Евровизия.
Снимка от представянето на Литва в Евровизия.
С най-големи шансове за победа в Евровизия букмейкърите посочиха песента на израелската изпълнителка Нета, затова и неслучайно беше изпратена с бурни овации. Чехът Миколас Джозеф, на когото букмейкърите предвидиха третото място в Евровизия, освен че изпълни песента си Lie To Me, изпровизира и с кратък рап в свободен стил. Последна на сцената се качи изпълнителката от Кипър Елени, в чието представяне имаше доста танци и огнени елементи.
Нета, представителката на Израел също има големи шансове да спечели.
Нета, представителката на Израел също има големи шансове да спечели.

Миналогодишният победител в Евровизия Салвадор Собрал не успя да изпълни песента си Amar Pelos Dois на живо.Вместо него пуснаха запис, в който някои от миналогодипните финалисти изпълниха песента. Сред тях беше и Кристиан Костов. Имаше кадри и на Алвадор Собрал от Евровизия 2017.

Миколас Джоузеф от Чехия изпя Lie to Me
Миколас Джоузеф от Чехия изпя Lie to Me