Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от политическата еволюция е скъсването с част от обичайната интровертност на българската политика. Най-големият катализатор за тази промяна са ангажиментите, свързани с председателство. Не приемайте, че един кабинет и едно правителство винаги работи с константна мощност. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Панорама" по БНТ.

"Кой е живял в илюзията, че влизайки в коалиция, всички ще станем еднакви. Би било подозрително. Трудностите се съхраняват, постижението е, ако всички заедно, въпреки различията, успяваме да движим нещата в правилната посока. Добрият политик не само се съобразява с общественото мнение, и не само ги следва, той се опитва да формира цели и посоки. Лошият политик експлоатира ниските обществени страсти.", допълни той.

"Няма да има значима промяна в модела еврофинансиране, което получава България, прогнозата ми е, че страната ни ще разполага със сходен пакет финансиране по двете основни политики - по сближаване и по обща селскостопанска политика", каза още Дончев.

А амбицията на ЕК след 2020 г. е ползването на европейските пари с водената от държавата икономическа политика, уточни Дончев.

Относно въвеждането на еврото той отбеляза, че такава стъпка навременна и в полза на България има опасност да предизвика обществени съмнения и истерия. Според него първите податки са налице.

Задача на всички политици е да обяснят какво означава въвеждането на еврото и то е добро, коментира вицепремиерът.